Senzacija Srpkinje na startu US Opena! Čudo od deteta sa 16 godina izbacilo favorita

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Američka teniserka srpskog porekla, Iva Jović, imala je debi na velikoj sceni na Grend slemu i to kakav! Odmah je upisala pobedu u duelu provi Poljakinje Magde Linet, koja je 42. na VTA listi i koja je važila za velikog favorita.

Ali, Jovićeva, kojoj je majka Srpkinja iz Splita, a otac iz Leskovca, o kojoj ste mogli da čitate na Telegrafu, oduševila je tenisku javnost već na debiju na velikoj pozornici, gde će nema sumnje, tek sijati u godinama koje dolaze.

Jovićeva ima samo 16 godina i predstavlja jednog od najvećih talenata u ženskom tenisu.

Iva je u oba seta pravila brejkove po dva puta, dok je samo u prvom setu jednom pretrpela brejk i bila je potpuno dominantna u odnosu na rivalku.

Ona je trenutno 389. na VTA listi, dobila je specijalnu pozivnicu za turnir kao američka predstavnica, a nema sumnje da je čeka veliki skok na listi posle US Opena.

Nju u drugom kolu čeka pobednica meča Viktorija Tomova - Ekarerina Aleksandrova, i to bi mogla da bude šansa za novo veliko iznenađenje.

(Telegraf.rs)

Video: Novak se odušiveo pesmom koja se čula sa razglasa: Začulo se "Veseli se srpski rode"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    27. avgust 2024 | 02:17

    Glupo je da više prisvajamo strance, ona je Amerikanka. To što je srpskog porekla ništa ne znači jer je izabrala da ne bude Srpkinja. I Crnogorci su poreklom Srbi ali su se odrekli svog porekla i vere. I Greg Popović je srpskog porekla, ali je Amerikanac. Amerka nam je nanela mnogo zla, i nanosi nam svakodnevno, kao i mnogim drugim narodima, i ona je izabrala ko je i šta je. Ona je Amerikanka i tu je kraj priče.

  • Hugo

    27. avgust 2024 | 06:56

    Ona je amerkanka igra i igrace za njih kakva crna Srpkinja.

  • Miki

    27. avgust 2024 | 02:12

    Zasto pisete o ljudima koji ne nastupaju za Srbiju? Ona nas zanima koliko i lanjski sneg...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA