"Hvala ti, brate moj!": Smeh na konferenciji Šeltona, ovaj kompliment je naterao Amerikanca da priča o kilaži!

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Američki teniser Ben Šelton plasirao se u drugo kolo US Opena, pošto je na početku turnira porazio Dominika Tima sa 3-0 (6:4, 6:2, 6:2) i tako Austrijanca poslao u penziju kada su u pitanju najveći turniri u svetu "belog sporta".

Posle meča sa Timom, novinar mu je rekao da izgleda prilično isklesano i upitao ga da li je imao neke dodatne treninge poslednjih nekoliko meseci.

- Hvala ti, brate moj - odgovorio je Ben i svojim smehom se pridružio smehu čitave hale, zatim dodao:

- Uvek radim na svom telu. U poslednjih osam meseci sam skinuo nekoliko kila. Ne znam koliko tačno, možda pet, a možda i osam. Ako pričamo o dugovečnosti na turu, višak kila može da ima negativan momenat. Mislim da sam unapredio kretnju, fleksibilnost, kako se oporavljam posle meča... Osećam se da sam bolji atleta nego što sam bio i ne znam da li je to zbog toga što sam smršao ili je samo produkt mukotrpnog rada.

Upitan je potom da li se seća Timove titule na US Openu.

- Da, gledao sam to finale ovde 2020. godine. Strašan povratak. Mislim da je Zverev servirao možda u četvrtom setu za pobedu ili tako nešto? Da, meč lopta. Ludački povratak. Onda, tu je još finale Australijan Opena. Onda, tu su još dva finala Rolan Garosa. Jedno u Australiji i dva u Francuskoj? Da, video sam to u Francuskoj. Igrao je protiv Nadala u finalu, ali je Rafa igrao kao lud te godine. Posebno za gledanje - podsetio se Šelton najboljih dana Austrijanca, zatim i zaključio:

- Tu sam nekoliko godina, a u tom vremenskom rasponu je on bio malo na turu, malo nije, sve zbog povrede. Veoma dobar momak, odličan teniser. Ako sam šta naučio od njega jeste da ova igra ne prašta. Sve se brzo menja. Možeš da budeš na vrhu i tvoje telo u jednom momentu prestane da te održava ili se desi neka povreda... Tenis nije večan. Ipak je imao karijeru o kojoj mnogi sanjaju - govorio je Šelton.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno Novak Đoković stigao u Crnu Goru na zasluženi odmor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA