ATP lista uživo doživljava potrese: Siner prvi, a ni Đoković ni Alkaraz nisu na drugom mestu!

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Najveći problem od svega je što je Novaku ostalo da odbrani još 1990 bodova kako bi se vratio na 7460 koje je imao pre takmičenja u Velikoj jabuci

Novak Đoković bi između ponedeljka i utorka ne pre 02.20 časova trebalo da izađe na teren na startu US Opena protiv Radua Albota, a ATP lista uživo doživljava velike promene i najbolji svih vremena je trenutno na četvrtoj poziciji.

Naravno, ovo je prirodan splet okolnosti jer Novak brani titulu u Njujorku, ali trenutna situacija govori da bi doživeo pad na rang listi ukoliko ne bi išao ponovo do trofeja.

Janik Siner će posle poslednjeg Grend slema u sezoni sigurno biti na prvoj poziciji, makar i bio eliminisan odmah u prvom kolu. Sve što pozitivno uradi Italijan na ovom turniru samo će mu dati veću razlogu.

Najviše bi mogao da mu se primakne Aleksandar Zverev koji trenutno u živoj kretnji ATP liste stoji na drugoj poziciji.

Zverev je već savladao Maksimilijana Marterera i od Top 5 igrača je jedini odigrao svoj meč.

Nakon Nemca, tu je Karlos Alkaraz na trećoj poziciji, dok je Novak na četvrtom mestu.

Svakako, ova lista će se u mnogome menjati kako protiču runde na US Openu, pa će Đoković svakom narednom pobedom da vraća bodove u svoj saldo.

Najveći problem od svega je što je Novaku ostalo da odbrani još 1990 bodova kako bi se vratio na 7460 koje je imao pre takmičenja u Velikoj jabuci.

Alkaraz brani još 710, dok je Zverevu zadatak da odbrani još 310 bodova.

Najbolje od svih prolazi Siner koji praktično uskoro ide u čisti plus, naravno, ukoliko bude na nivou i ređao pobede. Njemu je za odbranu samo 170 bodova.

Još mnogo stvari može da se promeni, tek smo između prvog i drugog kola, a mnogi od vodećih tenisera se očekuju i u završnici. Tu će situacija talasati iz dana u dan u naredne dve nedelje.

Ono što bi bilo značajno za Novaka jeste da Alkaraz i Zverev što brže dožive neuspeh, a da on nastavi put ka tituli. Tim principom bi možda i ostao na drugom mestu posle Njujorka. To će biti đavolski težak posao, ne samo za njega, nego i za protivnike Nemca i Španca.

Nešto manja pretnja je od strane Danila Medvedeva koji brani finale, ali bi mogao da pretekne Đokovića u nekim varijantama i baci ga na peto mesto. No, Nole ide na titulu i sve ostalo je manje važno.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Benfike čekali da Delije odu da bi zapevalia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    26. avgust 2024 | 21:21

    da je hteo Novak da brani mesto na ATP listi on bi igrao na Sinsinatiju i drugim turnirima, tako da ovo je sad nebitno šta sledi ako… Važno je Novak igra dobro i da , ja lično mislim, osvoji grend slem. Konačno je probio maler i sad kreće punom voljom da osvoji i ovaj grend slem . A naravno , očekujem niz iznenađenja , da će Alkaraz i Siner brzo izleteti sa turnira. Srećno Nole 💪💪💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA