Teniser iz Tunisa nahvalio Đokovića kao niko do sada: Ove reči treba da čuju Federer, Nadal i čitav svet

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

I dok se mnogi često trude da unize i umanje neverovatne uspehe najboljeg sportiste na planeti, Novaka Đokovića, i dalje ima onih koji u srpskom teniseru vide heroja i junaka. Takav je slučaj sa Azizom Dugazom, teniserom iz Tunisa, koji je istakao da je Nole "najveći šampion i na terenu i van njega".

Ono što je Dugazu posebno drago jeste činjenica da se Đoković preko svoje organizacije PTPA zalaže za što je moguće bolja prava i uslove za tenisere koji su rangirani nešto niže, što je upravo slučaj sa Dugazom koji je trenutno na 227. mestu na ATP listi.

On se neće nadmetati na US openu, već će ove sedmice igrati na čelindžeru u Manakoru, a u jednom intervjuu imao je zaista velike reči o srpskom teniseru.

- Mislim da je za mene Novak Đoković najveći šampion kojeg je tenis ikada imao i na terenu i van njega. Kada to kažem, za mene, pravi šampion i iskreni šampion je onaj koji ima uticaj na svoj sport i na buduće generacije - bile su velike reči Dugaza za Sportskedu.

Podvlači da je Novak često radio ono što možda nije morao i da se u tome ogleda njegova veličina.

- Ono što je Novak Đoković pokušavao da uradi, možda nije ni morao. Bio je prvi na svetu. Imao je sav uspeh koji neko može samo da poželi. A čak i pored toga gleda na dole i pokušava da unapredi tenis i da ima pozitivan uticaj na buduće generacije, što mislim da većina drugih igrača uopšte nije ni pokušala - dodao je on.

Novak Đoković Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Smatra da mnogi mlađi teniseri, ali i oni koji su slabije rangirani sigurno cene sav napor koji Đoković ulaže za bolje uslove na ATP turu.

- Mislim da je on prvi koji pokušava da "progura" tu priču za slabije rangirane tenisere i pokušava da unapredi teniski sistem. Mislim da je većina tenisera zahvalna zbog toga. 

Uspeo je Dugaz čak nedavno tokom kvalifikacija za jedan Grend slem da "naleti" na Đokovića u prolazu, što je za njega bilo ostvarenje svih snova.

- Nisam imao priliku nikada da upoznam Rafaela Nadala. Od kako sam počeo da igram kvalifikacije za Grend slemove, uglavnom je bio povređen. Nisam imao sreće da naletim na njega. Dok sam bio dete, gledao sam Đokovića i maštao da jednog dana igram na ovim turnirima. I kada se konačno nađete na Grend slemu i osoba pored vas je upravo Đoković u teretani ili u hodniku, to je ostvarenje svih snova - povukao je Dugaz.

Zaključuje da je to za njega bila neverovatna motivacija kroz čitavu karijeru i da je u Novaku video nešto posebno.

- To mi je dalo toliko motivacije i snage da nastavim da se borim, jer su moji ciljevi vrlo visoki. Ispred mene je još osam godina karijere u kojim želim da nastavim da guram dalje i da dođem što je dalje moguće - zaključak je Tunišanina.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AAT

    26. avgust 2024 | 11:06

    Za razliku od Federera i Nadala, Nole nije zaboravio odakle je posao i gde je stigao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA