Vreme čitanja: oko 1 min.

Olga u finalu turnira u Kini na sve ili ništa: Ovo je kvota da uzima VTA titulu posle šest i po godina!

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Olga Danilović Foto: Tanjug/AP/Christophe Ena

Srpska teniserka Olga Danilović od 09.05 časova igraće za VTA titulu na turniru u Guangdžouu protiv Amerikanke Kerolajn Dolhajd, a uspeh u ovom meču bi joj doneo višestruku korist za nastavak karijere.

Olga se u poslednjih 20 dana nalazi u neverovatnom nizu pošto je bez izgubljenog seta osvojila nešto manji turnir u Španiji, a onda je do finala u Kini stigla sa samo jednim ispuštenim setom, i to u polufinalu protiv prvog nosioca, Katerine Sinjakove, koja joj je u presudnoj deonici predala meč.

Ne samo da bi osvojila prvi VTA trofej posle šest i po godina i slavlja u Moskvi, već bi doskočila do 52. pozicije na svetskoj rang listi i konačno zakucala na vrata samog krema belog sporta.

Ono što smo, da se ne lažemo, odavno očekivali da se desi. No, nikada nije kasno, jer je Danilovićeva još uvek mlada, iako veoma iskusna i dugo zastupljena u teniskim vodama.

Sa druge strane mreže će joj biti Dolhajd koja je pre početka ovog turnira bila izvan Top 100, ali joj ovaj uspeh znatno pomaže da se vrati u Top 50 gde je već jednom bila.

Tako su kladionice odlučile da Srpkinji daju prednost sa kvotom 1.70, dok je na američku igračicu postavljeno 2.03 da se domogne trofeja.

Zanimljivo je da su se Olga i Kerolajn do sada sastajale već dva puta, i to oba na američkom tlu. Naša predstavnica je prvo 2019. godine slavila sa 2:1 na Indijan Velsu, a onda je preko Dolhajd 2021. godine istim rezultatom obezbedila glavni žreb US Opena.

Bilo kako bilo, do sada je bilo gusto oba puta, ali je završavano pozitivnim ishodom za Olgu, pa i sada postoji nada da neće biti drugačije.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA