Vreme čitanja: oko 1 min.

Izašle kvote za četvrtfinalni meč Olge Danilović u Kini: Igra protiv Tajlanđanke koja je potpuno iznenađenje

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Olga Danilović Foto: Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Srpska teniserka Olga Danilović ima priliku da napravi iskorak koji svi analitičari dugo predviđaju, a to je da se nađe uskoro u Top 50. Takva priča bi mogla da se pokrene u kineskom Guangdžouu, gde mlada Srpkinja igra meč četvrtfinala protiv Tajlanđanke Manančaje Savangkaev.

Lepo se otvorio žreb Olgi, mada ga i sama sebi u mnogome otvorila. Sada će igrati za polufinale VTA turnira protiv 163. na planeti, a sama će pobedom doći na prag 70 najboljih na svetu.

Dosta toga je u igri i Danilovićeva može dosta da profitira na ovom kineskom turniru. Zato, kladionice su na nju stavile kvotu 1.4 i proglasile je nešto većim favoritom, dok je na protivnicu 2.7 koeficijent.

Naša igračica je u dosadašnjem delu takmičenja izgubila samo devet gemova u dve pobede sa po 2:0 u setovima.

Zanimljivo je da je Savangkaev u poslednjoj rundi kvalifikacija savladala Nemicu Sidel sa 2:0, a onda je u prvom kolu igrali protiv iste igračice koja je ušla u glavni žreb kao srećni gubitnik, te je ponovo savladala. Nakon toga je napravila veliko iznenađenje izbacivši favorizovanu Kineskinju juan sa 2:0.

Do sada, Danilović i Savangkaev se nisu sastajale, ali se čini da je po svim parametrima srpska teniserka u prednosti i da je ovo idealan momenat da se konačno pogura nešto bliže vrhu svetske rang liste.

Pobednica ovog duela igraće u polufinalu turnira iz 250 serije protiv bolje iz okršaja Katerine Sinjakove i Bernarde Pere.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA