Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li Đoković može do 25. Grend slem titule? Izašle kvote za Australijan Open, eksperti odredili šanse Novaka!

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Dok Novak Đoković očekuje egzibiciju u Saudijskoj Arabiji i razmišlja šta bi još bilo pogodno da igra do kraja godine, svetski bukmejkeri su izbacili kvote za Australijan Open koji se očekuje u januaru. Ako je suditi po onome što je izašlo, tri tenisera će voditi vatrenu borbu u Melburnu.

Kladionice nisu mogle da se odluče ko je glavni favorit za osvajanje prvog Grend slema u sezoni, ali to po njima sigurno nije Novak.

Naime, Karlos Alkaraz i Janik Siner se nalaze na 3.5 koeficijentu i vode se kao glavni pretendenti na titulu.

Janik, kao prvi teniser sveta i kao branilac trofeja, možda će se do kraja sezone iskristalisati kao glavni favorit, ali za sada nije tako.

Sa druge strane, Novak koji je obeležio deceniju i po u Australiji sa 10 trofeja, mogao bi tamo da pojuri svoj 25. Grend slem trofej, a eksperti mu predviđaju kvotu 4.25 i mesto trećeg favorita.

Ono što se može reći jeste da će se situacija verovatno menjati sa rezultatima u Bersiju, na završnom Mastersu u Torinu i Dejvis kupu, ali za sada su ova tri igrača istaknuta na listama kladionica.

Ispod dvocifrenog koeficijenta se nalazi samo još Danil Medvedev koji je na kvoti 8, dok se iza njega sa nešto manje ozbiljnim šansama smestio Aleksandar Zverev sa kvotom 12.

U ovom momentu, svi ostali su po procenama dosta daleko, ali se valjaju pomenuti imena Tejlora Frica, Bena Šeltona i Aleksa De Minora koji uvek tu orbitiraju kada su takmičenja na betonu.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. oktobar 2024 | 12:12

    2024 ~ 3 x Finale ( Wimbledon, OI, Masters 1000 Shanghai ), 3 x Semi-Finals AO, Monte Carlo Masters 1000, Geneve! ROLAND GARROS 3 runde igranje do 3 sata ujutro, dva dana za redom. Povreda meniskusa. Federer nakon operacije meniskusa 2016 nije ništa osvojio. ~ Kada nije imao povrede 5 godina nije osvajao Grand Slams! 2011 ~ 0 GS, RF 2013 ~ 0 GS, RF 2014 ~ 0, GS, RF 2015 ~ 0, GS, RF 2016 ~ 0, GS, RF prva povreda meniskusa 2019 ~0, GS, 2020~ 0, GS, RF druga povreda meniskusa 2021 ~ 0, GS Igrati sa 37 g, četvrtfinale, polufinale i finale 2024 bez dana pauze, slučaj Novaka na Mastersu 1000 u Shanghai, nije moguće tri dana za redom igrajući osvojiti Finale!

  • misa

    15. oktobar 2024 | 11:38

    Ako nastavi da izbegava turnire a njemu je to najpotrebnije u njegovim godinama sto bi rekli sto vise da ima mečeve u nogama samo sa treninzima koliko god oni bili jaki nemoze ništa učiniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA