≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko će u finale Rolan Garosa? Prvi teniser sveta nije favorit, a igraće i za Novaka Đokovića!

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće uzbudljivo, u to nema sumnje...

  • 1
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Danas, od 14.35 časova, odigraće se prvi polufinalni duel ovosezonskog izdanja Rolan Garosa između Karlosa Alkaraza i Janika Sinera, a mnogi smatraju da je upravo taj par u stvari finale pre finala.

Od ponedeljka, Siner će preuzeti prvu poziciju na ATP listi, ali bi eventualnom pobedom protiv Alkaraza sprečio i Španca da u nastavku turnira prestigne Novaka Đokovića i gurne Srbina na treće mesto svetske rang liste.

Iako su mnogi smatrali da bi moglo da dođe do određenih pomeranja u mišljenju svetskih bukmejkera, ipak ga nije bilo - Karlitos će sa kvotom 1.6 da bude favorit u okršaju sa Sinerom čija pobeda nosi koeficijent 2.35.

Dok većina teniskih sladokusaca gleda u ovaj donji deo žreba, pitanje je ko će sa druge strane kostura da dođe do borbe za trofej. Aleksandar Zverev i Kasper Rud će u međusobnom sudaru, od 17.35 časova, da reše putnika u finale.

Norvežaninu bi to bilo treće uzastopno finale Rolan Garosa, a da doživi takav uspeh, kladionice su dale kvotu 2.04, tako da je Zverev blago isfavorizovan sa 1.75 i mogao bi konačno da napravi korak koji bi mu omogućio borbu za Grend slem titulu.

Ipak, Rud je odmoran usled povlačenja Novaka Đokovića zbog povrede, dok je Saša morao da igra tri veoma teška seta protiv Aleksa De Minora. Pitanje je da će taj duži ostanak na terenu biti faktor u ovom dvoboju.

Ono što je sigurno jeste da će se u finalu sastati čovek koji nije i čovek koji jeste osvojio Grend slem. Drama uskoro dostiže vrhunac.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Otvorene su brojne teme...: Čović posle titule Zvezde o pojačanjima, Evroligi, crno-belima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    7. jun 2024 | 12:56

    toliko me zanima ovaj meč između ovoga nezasluženog broja 1 i ovoga balavca odvratnog Alkaraza da uopšte neću gledati meč. NEK pobedi Zverka , čini mi se da je on tata-mata za obojicu ovih i onoga trećeg tenisera. Ajde Nole, brz oporavak i pametno se vrati. Nemoj da brzaš sa kolenom. Ti si svakako najbolji teniser sveta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA