≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila u Top 100, igrala sa Đokovićem na OI, a sada igra u Kuršumlijskoj banji: Može li Nina da se vrati?

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji plasman u karijeri joj je bilo 81. mesto na svetskoj rang listi

  • 0
Novak Đoković; dubl, Olimpijske igre 2020, Tokio 2020, Tokyo Olympics Tennis Foto: Tanjug/AP

Nina Stojanović je u jednom momentu svoje karijere bila jedina srpska teniserka u svetskih Top 100, ali ju je povreda totalno sputala i naterala da praktično mora da krene sve otpočetka. U dve i po godine, uspela je da odigra tek nekih desetak mečeva, a sada pokušava da se vrati u svoju staru formu - u Kuršumlijskoj banji.

Baš je u Kuršumlijskoj banji pre nekoliko dana odigrala svoj prvi profesionalni meč nakon novembra 2022. godine i pobedila.

Ova serija ITF turnira na jugu Srbije joj dost pomaže, a sada u drugom u nizu takmičenju pokušava da se, pre svega, domogne ritma, a trofej ako dođe, došao je.

Savladala je Joanu Zvonaru iz Rumunije sa 6:2, 6:1 i čini se da još uvek ima udarac koji joj je potreban za veće planove.

Ne pre 12 časova, danas, Stojanovićeva će u osmini finala turnira igrati protiv Australijanke Kejle Mekfi i kladionice su joj dodelile ulogu favorita.

Zvonaru jeste pala, ali je Mekfi duplo bolje rangirana od Rumunke (329. pozicija na svetu), tako da će ovo biti još jači test u odnosu na onaj od pre dva dana.

Naime, Nina je na kvoti 1.35, dok je Australijanka na koeficijentu od 2.9.

Da su neka druga vremena, njih dve se ne bi ni sastajale, ali je proces oporavka u toku i nadamo se da će Stojanovićeva uspeti da se vrati u Top 100.

Najbolji plasman u karijeri joj je bilo 81. mesto na svetskoj rang listi. Igrala je drugo kolo Australijan Opena, a u paru sa Novakom Đokovićem je stigla do borbe za bronzu na Olimpijskim igrama gde Nole nije uspeo da nađe snage posle singla i da izađe na teren.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA