Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovolike šanse imaju Zvezda i Partizan da osvoje Evroligu pred večiti derbi: Crno-beli daleko ispred rivala!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još ima dosta da se igra...

  • 1
KK Crvena zvezda KK Partizan Foto: Nikola Tomić

Odigrano je tek polovično 18. kolo Evrolige, ali, celokupna javnost kako u Srbiji, tako i u Evropi iščekuje ono što će se desiti u 19. kolu u Beogradu, a to je novi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, gde će ovoga puta domaćin biti ekipa sa Malog Kalemegdana.

Obe ekipe ulaze u lepom raspoloženju u derbi, pogotovo jer je Zvezda slavila na izuzetno teškom gostovanju u Turskoj protiv Fenerbahčea, gde je napravila i preokret, čime je došla do prve pobede u Istanbulu posle devet poraza.

S druge strane, Partizan je bio ubedljiv protiv najgoreg tima Evorlige, francuskog Asvela na svom terenu, čime su samo pokazali da pripadaju samom vrhu evropske košarke.

Međutim, kako i uvek biva, derbi je priča za sebe i neke stvari otpadaju pred samu utakmicu. Prema kladionicama, trenutno je favorit Crvena zvezda, zbog domaćeg terena, ali mnoge stvari bi mogle da utiču upravo na to do samog početka meča, koji je u četvrtak, 4. januara s početkom od 20 časova.

Elem, zanimljivo je pred derbi videti i kako stoje klubove kada je reč o šansama za osvajanje Evrolige, pošto je prošlo malo više od pola takmičenja u Evroligi.

Zvezda se nalazi pri samom dnu tabele sa sedam pobeda i 11 poraza, zbog čega je kvota na nju da osvoji Evroligu ogromnih 50. Opet, Partizan je u dosta boljoj situaciji, ima tri pobede više, pa se zbog toga nalazi na skoru od 10 pobeda i osam poraza, te je na njega kvota 20 pred ovaj večiti derbi.

Ipak, kako je i gorenavedeno, derbi je priča za sebe i nakon njega sve može biti drugačije, kao i uvek.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Ognjen Dobrić zna koliko je teško pobediti Partizana pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA