Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojavile su se kvote za večiti derbi u Evroligi: Evo da li bukmejkeri više favorizuju Zvezdu ili Partizan

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće neizvesno do samog kraja

  • 10
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović i Mileta Mirčetić

Večiti rivali imali su najbolju moguću uvertiru pred međusobni okršaj koji ih čeka u četvrtak od 20.00 časova u "Štark Areni" u Evroligi. Crvena zvezda je u gostima savladala Fenerbahče, dok je Partizan srušio Asvel na domaćem terenu. Crveno-beli su tako došli do svoje sedme pobede, a crno-beli do desete u takmičenju.

I dok se Partizan trenutno nalazi na plej-in mestu, sa druge strane Zvezda "kaska" nekoliko pobeda i potrebno je da krene da vezuje pobede u kontinuitetu ukoliko planira da se nađe u opticaju za plasman u Top 8 fazu Evrolige. S tim u vezi je trijumf nad Fenerbahčeom u Istanbulu bio posebno važan.

Prvi večiti derbi u Evroligi ove sezone pripao je Partizanu sa dva poena razlike u utakmici u kojoj je Zvezda uspela da ispusti čak +13 sa početka poslednje četvrtine. Dva tima su se potom sastala i u ABA ligi, a tamo je Željkov tim slavio daleko lakše dvocifrenom razlikom.

Stoga je kao i uvek jako interesantno videti kako su bukmejkeri projektovali kvote za meč koji se igra u četvrtak. I odmah treba naglasiti da će biti jako, jako gusto i neizvesno.

KK Partizan, KK Crvena zvezda Foto: MN Press & Mileta Mirčetić

Naime, Zvezda je blagi favorit prema mišljenju kladionica, pošto je na crveno-bele postavljena kvota 1,76 na pobedu bilo u regularnom vremenu, bilo posle produžetka. Pretvoreno u procente, to znači da crveno-beli poseduju oko 56% šanse za pobedu.

Sa druge strane, kvota na trijumf Partizana iznosi 2,28 što će reći da crno-beli imaju oko 44% šanse da savladaju Crvenu zvezdu i dođu do 11. pobede u Evroligi.

Podsetimo, za Zvezdu je za derbi neizvestan Luka Mitrović, dok je sa druge strane u redovima Partizana pod upitnikom i dalje Zek Ledej zajedno sa Aleksom Avramovićem i Urošem Trifunovićem koji su van opticaja zbog povreda.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Žofri Lovernj o Partizanu, Grobarima, Poceku koji psuje na srpskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    3. januar 2024 | 09:57

    Zbog samog ambijenta uvek je domacin favorit u derbijima i retke su pobede gostiju bez obzira na timove i plasman na tabeli.

  • A u tirani muk

    3. januar 2024 | 10:30

    partizan ima srece ,2 utakmice igra sa nizerazrednim malim nebitnim klubovima i ocekujemo jos jednu laku pobjedu sa rezervnom postavom..realno

  • Kkkkk

    3. januar 2024 | 13:49

    Realno (kao navijac Zvezde) Partizan ima bolji tim Mi jos lutamo otpustimo Simonovica i dovedemo Gilespija koji je 3 puta gori od njega - stvarno ne razumem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA