Vreme čitanja: oko 2 min.

Hoće li klubovi iz ABA lige prekinuti prokletstvo u Evropi?

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada je šansa, bar za jednu ekipu

  • 0
KK Budućnost - KK Igokea ABA Superkup Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA liga ove sezone ne cveta baš preterano u Evropi, jedina svetla tačka jeste ekipa Partizana koja briljira u Evroligi, Zvezda se ne snalazi, a ostale ekipe u Evropi i nisu previše bitna pomena, iako bi mogle to da promene. Makar ekipa Budućnosti iz Podgorice, kao i Igokea iz Aleksandrovca.

Budućnost je ove sezone sklopila veoma moćan tim, makar na papiru, ali se i dalje muče da to demonstriraju na delu, dok je zbog toga i trener Petar Mijović odlučio da podnese ostavku, a na njegovo mesto je došao Andrej Žakelj.

Podgoričani su u ABA ligi i živnuli, ali im u Evrokupu ne ide i uprkos veoma jakom timu.

Ipak, mogla bi Budućnost da pronađe i novu pobedu, jer igrjau protiv najslabije ekipe - Šljonska iz Vroclava.  U prethodnih 11 kola u Evrokupu, Podgoričani su slavili u četiri, sedam puta su poraženi, dok Poljaci imaju samo jedan trijumf i ubedljivo su najgori tim lige.

Eventualnom pobedom Budućnosti, tim iz Podgorice se vraća i u igru za osminu finala ovog turnira.

S obzirom na to da se igra u Poljskoj, eventualni "kec" se naplaćuje kvotom 4, dok je dvojka "samo" 1.25 u kladionici "SuperBet".

KK Budućnost Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Od ostalih predstavnika iz ABA lige, tu je i Igokea, koja ima izuzetno težak duel protiv Tortone iz Italije.

Igosi na svom terenu u Laktašima dočekuju Tortonu, koja je jedna od najjačih ekipa u ovom takmičenju, te će se sigurno oprostiti od takmičenja u Ligi šampiona.

Pitanje je samo, da li Igokea može da dođe makar do utešnog trijumfa u ovom takmičenju.

Izabranici Vladimira Jovanovića nemaju trijumf, imaju samo pet poraza u ovom takmičenju, dok se Tortona nalazi na drugom mestu u grupi sa skorom od četiri pobede i jednog poraza.

Favorit je ekipa Tortone i eventualna pobeda ove italijanske ekipe se naplaćuje kvotom od 1.33, dok bi se iznenađenje Igokee naplatilo sa 3.25.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA