Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koja je kvota da Srbija već večeras završi u trećem šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moraće da se poklope dve stvari

  • 7
Fudbalska reprezentacije Srbije  Srbija - Belgija Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo posle duge 24 godine pauze. Ali remi sa Bugarima napravio nam je svojevrstan problem, pošto sada moramo da uzmemo "digitron" u ruke i da računamo da li ćemo završiti u trećem ili četvrtom šeširu.

Da smo pobedili, tih problema ne bi bilo - zasigurno bismo završili u trećem šeširu, a ovako ćemo morati da gledamo ka drugim utakmicama.

Postoji šansa da već posle današnjih utakmica završimo u tom trećem šeširu i izbegnemo nešto teže rivale. A kako bi se to desilo, neophodno je da na utakmici Slovenija - Kazahstan vidimo nerešen rezultat, dok na susretu Češka Republika - Moldavija ne sme da slavi domaćin.

Kladionice su odredile i šanse da se to desi, a evo kakva je verovatnoća da Orlovi posle današnjeg dana ipak završe tamo gde su verovatno i priželjkivali.

Kvota na nerešen ishod na utakmici Slovenija - Kazahstan postavljena je na 4,50. Sa druge strane, kvota na to da Česi neće pobediti Moldavce u Pragu je gotovo identična i iznosi 4,20.

Matematika kaže da se konačna kvota dobija kao proizvod prethodne dve, što će reći da je kvota da Srbija završi u trećem šeširu posle današnjeg dana - 18,90!

Za one koji više vole da vide sve procentualno, to znači da Srbija ima tek oko pet procenata šanse da posle današnjeg dana završi u trećem šeširu...

Ali nada umire poslednja, a zajedno ćemo večeras ispratiti utakmice kvalifikacija i videti kakva je sudbina Orlova na predstojećem žrebu.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Junak Srbije Srđan Babić otkrio šta mu je prošlo kroz glavu kada je dao drugi gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    20. novembar 2023 | 13:31

    Čuj kombinatorika za treći šešir? Pa mi jedva da smo za kantu za smeće. Način na koji smo se plasirali iz jedne od najslabijih grupa u istoriji žreba za EP je pre za zaborav nego za ponos.

  • Boks

    20. novembar 2023 | 16:50

    Mozemo mi biti i u 1 sesiru a sta nam to vredi kada svi znamo da cemo zavrsiti kao zadnji u grupi

  • Dragan czv

    20. novembar 2023 | 21:35

    Ne lipši magarče do zelene trave!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA