≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

TIKET DANA Tenis u fokusu: Mlada nada Belgije mora negde da stane, Britanac se previše razmahao

M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Talon Grikspor Foto: AP/Tanjug

Dok se čeka egzibicioni susret Novaka Đokovića u Saudijskoj Arabiji, ATP tur ne spava, pa ćemo tako i danas gledati dobrog tenisa u Stokholmu, Antverpenu i Almatiju, a sve bi to moglo da se pretoči u jedan dobar tiket dana.

Altmajer - Baili     1     1.6

Danijel Altmajer je jedan od onih tenisera koje svake godine gledamo na Grend slemu i imamo utisak da bi mogao da napravi nešto više, ali od njega posle velikih smotri ostane samo ime koje stalno stoji negde na kraju mozga.

Nemac konstantno orbitira u Top 100, znao je da se iskaže na dobrim turnirima, a sada je tu da udari branu mladom Belgijancu i ode u osminu finala Antverpena.

Sa druge strane mreže biće mu 19-godišnji Žil Arno Baili, 869. igrač sveta koji je u kvalifikacijama praktično napravio senzaciju tim što je sa po 2:0 savladao Nikoloza Basilašvilija i Pjer Iga Erbera, daleko poznatije i bolje rangirane tenisere.

Ipak, Altmajer je u ovom momentu preveliki zalogaj kao član svetskih 100. Loš period je iza njega, posle avgusta je uspeo da uhvati ritam, umalo i titulu na Čelendžeru u Sevilji, ali sada mu predstoji bolje vreme i kvota od 1.6 zaista na ovaj odnos snaga i ranking je namenjena za pokušaj.

Grikspor - Firnli     1     1.80

Džejkob Firnli je momak kojeg ćemo pratiti u budućnosti. Veoma brzo napreduje, a njegov niz od US Opena je praktično neverovatan, što smo i ukazali na jučerašnjem tiketu dana gde smo pali na samo jednom paru za dva koša. On je osvojio dva Čelendžera u Francuskoj, a zatim i prošao kvalifikacije u Štokholmu, ali se čini da je njegovom pobednonosnom piru došao kraj.

Sa druge strane u osmini finala Štokholma će imati Talona Grikspora, najbolje rangiranog tenisera protiv kojeg je igrao upravo od tog US Opena.

Grikspor je injekcija za ljude iz teniskog sloja iz kojeg dolazi Firnli, iako mu psihička barijera nekada ne dozvoljava da napravi mnogo veće rezultate. I sam je došao sa terena Čelendžera, u jednom momentu karijere eksplodirao i napravio iskorak, ali je sada već standardan član krema belog sporta.

Kladionice su nastupile sa podjednakim šansama za Holanđanina i Britanca, ali se u ovom duelu mora prednost dati 37. igraču sveta i iskusnijem preko mreže.

TIKET DANA

15.00 Grikspor - Firnli     1     1.8

13.30 Altmajer - Baili     1     1.6

18.05 Rud - Sonego     1     1.55

18.35 Siner - Medvedev     1     1.3

20.00 Alkaraz - Rune     1     1.27

Ukupna kvota: 7.37

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Igor Rakočević o Nikoli Jokiću, Partizanu i Zvezdi u NBA ligi: "To je san svakog navijača"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA