Ovako stoje stvari na ATP listi pred Torino: Novaku "visi" Završni masters, a sledi i novi pad...

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je četvrto mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner, ali to ne menja njegovu poziciju kada je reč o odlasku na Završni masters u Torino, gde se situacija komplikuje.

Italijan na prvom mestu ATP liste ima 11.420 bodova. Španac Karlos Alkaraz je drugi sa 7.120 poena, dok je Nemac Aleksandar Zverev treći sa 6.805. Đoković je na četvrtoj poziciji ATP liste sakupio 6.210 bodova. Ipak, Đokovića čeka i novim pad na ATP listi, jer će izgubiti 1.000 bodova, zbog  neigranja u Parizu, i gotovo je sigurno da će ga posle Bersija prestići Danil Medvedev i da će pasti na peto mesto.

Amerikanac Tejlor Fric nalazi na šestoj poziciji. Potom slede Rus Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud, Bugarin Grigor Dimitrov i Australijanac Aleks de Minor.

Borba za Torino

Ono što sledi jeste borba za Završni masters u Torinu, za koji Novak nije "čekirao" mesto. Trenutno, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Aleksandar Zverev i Danil Medvedev kvalifikovali su se za Završni turnir ATP finala. Ovonedeljni turnir "Rolex Paris Masters" igraće ključnu ulogu u odlučivanju ko će im se pridružiti.

Turni se igra u dvorani "Bersi", a na programu od 28. oktobra do 3. novembra, i na njemu učestvuju svi oni osim Đokovića. To je verovatno odlučujuća nedelja, kada će sve biti poznato, a ništa ne zavisi od najboljeg tenisera svih vremena. Novak će navijati da što pre ispadnu Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleks de Minor,  kako bi se poboljšale šanse za odlazak u Italiju.

Novak Đoković Janik Siner Foto: Profimedia/AFP/Fayez NURELDINE

Ovako izgleda bodovno stanje kada je reč o "trci za Torino": Na petom mestu nalazi se Tejlor Fric sa 4,290 poena, dok je Novak Đoković na šestom sa 3,910. Sedmo mesto zauzima Kasper Rud sa 3,845, a odmah iza njega je Andrej Rubljov sa 3,720 poena. Aleks de Minor drži devetu poziciju sa 3,555, dok deseto mesto pripada Grigoru Dimitrovu sa 3,150 poena. Na jedanaestom mestu nalazi se Tomi Pol sa 3,135, dok je Stefanos Cicipas dvanaesti sa 2,975 poena.

Da podsetimo, bodovi u "trci za Torino" se odnose isključivo na rezultate ostvarene u tekućoj godini, tako da prikazuje samo ono što su teniseri postigli tokom 2024. godine.

Inače, Novak Đoković je učestvovao i na turniru u Rijadu, gde je osvojio treće mesto pobedom protiv Rafaela Nadala, dok ga je prethodno porazio Janik Siner u polufinalu ovog turnira. Pre nego što je otputovao u Rijad, on je igrao i na Masterseu u Šangaju, gde je stigao do finala.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je napredovao za tri mesta i trenutno je 55. igrač na ATP listi sa 965 bodova, dok je Dušan Lajović skočio za dve pozicije i sada je 72. teniser sveta sa 746 poena.

Laslo Đere je pokvario plasman za jedno mesto i sada je 129. igrač na ATP listi sa 464 bodova, dok je Hamad Međedović trenutno 158. teniser sveta sa 373 poena.

(Kraj) man/

(Telegraf.rs)

Video: Evo zašto je Aleksandar Filipović bio "ljubomoran" na košarkaše Partizana prethodnih godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA