Đoković progovorio o onom istorijskom meču i čuvenoj sceni sa tribina: "Ovo ide loše, pomislio sam, ali..."

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Priznao je Novak Đoković da je njegova rivalstvo sa Rafaelom Nadalom imalo veći uticaj na njega nego bilo koje drugo tokom njegove karijere, ali nema sumnje da je onaj meč prpotiv Rodžera Federera u finalu Vimblona 2019. jedan od najneverovatnijih u istoriji tenisa!

Pre svega zbog činjenice da je bilo jedno od najdramatičnijih koje je tenisvidao i mnogima ni danas nije jasno kako je Đoković uspeo da pobedi.

Tada je nastala i ona čuvena scena sa gospođom u publici, koja je pokazivala kako je sve gotovo i kako će Federer da pobedi tako što je podigla jedan prst pre njegovog servisa, pri rezultatu 8:7 i 40:15 u petom setu za Švajcarca.

Novak do tada nije zabeležio nijedna brejk na meču, da bi preživeo u tom gemu, konačno oduzeo servis rivalu i na kraju slavio sa 13:12, a upravo o tom meču je nedavmno govorio u intervjuu koji je dao za argentisnki "La Nation."

- S obzirom na okolnosti, to je bio jedan od najvažnijih trenutaka koje sam doživeo. Ako pogledate statistiku meča, on je igrao bolje od mene. Osvojio je više poena. Ne mislim da sam ikada brejknuo njegov servis na tom meču, osim tog trenutka na kraju petog seta - rekao je Đoković i dodao:

- Znao sam da ako uspem da zadržim servis i pridržavam se nekih važnih osnovnih stvari, dugoročno sam fizički spreman da igram deset sati i da ću na kraju pobediti. Uvek sam u to verovao sve dok me nije brejknuo u petom setu. I kada je servirao pri rezultatu 8:7, pomislio sam. "Uh, ovo ide loše." Ali sam ostao smiren.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA