Siner je najveći kralj u Rijadu: Janik "okrenuo" Alkaraza u velikom finalu i zaradio 6.000.000 dolara!

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Italijanski teniser Janik Siner postao je šampion turnira "Šest kraljeva", pošto je u velikom finalu slavio protiv Karlosa Alkaraza sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:3 nakon skoro dva i po sata najvaklitetnijeg tenisa u Rijadu!

Kakvu je priliku imala publika da uživa u najboljem mogućem tenisu ovog dana u Rijadu, praktično je imala priliku da gleda sudar dve generacije. Prvo one starije u meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a onda i mlađe generacije koju predvode Janik Siner i Karlos Alkaraz.

Italijan je dosta bolje počeo meč u Rijadu, uzeo je brejk pri samom početku i poveo je sa 3:1, kada je iskoristio i prve brejk lopte. Ipak, Karlitos se nije predavao, već je uzvratio istom merom nešto kasnije i smanjio na 4:3. Potom su podigli nivo servisa i meč je otišao u tajbrejk, gde je viđeno samo tri mini brejka posle kojih je set osvojio Alkaraz.

Drugi set je već bio dosta dinamičniji, Siner je uzeo brejk i opet poveo sa 2:1, a Alkaraz je potom uzeo brejk i izjednačio na 3:3. Ipak, Italijan je sada bio dosta koncetrisaniji i iduća dva servis gema je oduzeo Alkarazu za konačnih 6:3 u ovom delu igre.

Otišlo se u treći, odlučujući set, a tamo je sve bilo mirno do samog kraja. Pri rezultatu 4:3, Siner je došao do druge brejk lopte u ovom setu i nju je iskoristio, a onda je rutinski na svoj servis i uzeo set i meč najvećem rivalu.

Osvajanjem ovog turnira, Janik Siner je zaradio i 6.000.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA