Zašto su Novak Đoković i Rafael Nadal najveće sportsko rivalstvo ikad? Igrali su 60 puta, a poslednji se pamti

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal će odigrati svoj poslednji međusobni duel u igračkim karijerama. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta na egzibicionom turniru u Rijadu, posle čega će Rafa otići u penziju.

Nadal je najavio da će otići u penziju nakon ove godine, što znači da će Rijad, a potom i Dejvis kup biti njegovi poslednji teniski mečevi u karijeri, pre nego što reket "okači o klin". Ipak, sreća je tako htela da on sa Novakom odigra i još jedan meč.

Inače, Novak Đoković i Rafael Nadal su verovatno i najveće sportsko rivalstvo ikada, što se vidi i po konstantnoj borbi za zvanje "GOAT-a" iliti najvećeg svih vremena. Tokom karijere, Novak Đoković i Rafael Nadal su čak 60 puta igrali jedan protiv drugog.

Novak Đoković vodi sa 31 na prema 29, što znači da će završiti i kao bolji u ovoj trci, dok su se borili i po Grend slem titulama.

Rafael Nadal je svoju karijeru završio sa 22 osvojena Grend slem turnira, dok je Novak Đoković ispred njega sa trenutno osvojenih 24, dok će i sledeće godine imati priliku da dođe do najvećeg trofeja u svetu tenisa.

Sve to im i donosi zvanje - najvećeg sportskog rivalstva ikad.

Poslednji meč ova dva tenisera ljudi u Srbiji i dalje pamte, pošto je bio odigran na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je Novak došao do svog zlata. On je u drugom kolu veoma ubedljivo bio bolji od Rafaela Nadala sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Novak progovorio o eventualnom duelu sa Nadalom na početku OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA