Šok izjava bivšeg osvajača Vimbldona: "Đoković i Federer nisu najbolji igrači na travi u istoriji"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš dao je jednu krajnje zanimljivu i čudnu izjavu, gde ne smatra da su Novak Đoković i Rodžer Federer najbolji igrači na travi - iako zajedno imaju 15 osvojenih Vimbldona!

I sam Keš je 1987. godine trijumfovao na Vimbldonu i zna koliko je teško doći do pehara, ali je u izboru najboljeg izabrao Karlosa Alkaraza.

- On nema slabosti. Gotovo mislim da je jedan od najboljih, zapravo najbolji igrač kojeg sam ikada video na travi. Ikada, i zaista mislim na 'ikada'. Zato što je mlad, uzeo je najbolje od Rafe, najbolje od Federera i uspeo je to da prilagodi. Bez ovih velikih igrača, ne bi imao to, i on to priznaje - rekao je Keš za "Skaj Sport" i dodao:

- Rekao je da bez Rafe "ne bih bio gde sam", ali je jednostavno uzeo najbolje od svega i nekako je u 21. godini sve to spojio. Nikada nisam video ništa slično.

Inače, Alkaraz na travnatoj podlozi ima skor 24-3, što je 89 odsto pobeda, Federer je na 192-29 (86,9 odsto procenata), dok Đoković trenutno ima 120-20 (85,7 procenata). Između njih se nalazi Džon Mekinro, koji je zabeležio 121-20 (85,8 procenata).

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA