Endi Mari osvojio prvi trofej od odlaska u penziju, ali ne u tenisu

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Endi Mari osvojio je svoj prvi sportski turnir od kada je pre dva meseca odlučio da završi svoju tenisku karijeru.

Ovog puta, umesto pehara sa teniskog terena, Mari je slavio na golfu. Trostruki Grend slem šampion trijumfovao je na prvom Golf danu Majka Diksona, događaju koji je organizovalo Britansko udruženje teniskih novinara (BTJA). Ovaj turnir održan je na golf terenu Hanberi Menor u Herfordširu, i okupio je brojne poznate ličnosti i sportske zvezde, kako bi odali počast Majku Diksonu, legendarnom teniskom novinaru Dejli Mejla koji je preminuo u januaru ove godine u 59. godini života.

Dikson, poznat pod nadimkom „Diko“, bio je omiljeni član redakcije i jedan od najpoznatijih teniskih dopisnika, radeći za Dejli Mejl više od tri decenije. Njegova smrt desila se samo nekoliko nedelja pre nego što je trebalo da proslavi 60. rođendan, dok je izveštavao sa Australijan Opena, turnira koji mu je bio posebno drag.

BTJA je na društvenoj mreži X objavila da je Mari trijumfovao, što je oduševilo fanove Škota koji prate njegov prelazak na golf. U poruci su se zahvalili svima koji su učestvovali i istakli da je Mari osvojio svoj prvi trofej u golferskoj karijeri, uz napomenu da očekuju da će ih biti još mnogo.

Mari, koji trenutno ima hendikep 7, istakao je da mu je cilj da dostigne „scratch“ (nulti hendikep) u narednih nekoliko godina. Na tom putu, Mariju pomaže svetski golfer broj 16, Bob Mekintajer, njegov sunarodnik, koji mu drži redovne časove i ubrzava njegov napredak.

Prošlog meseca, Mari je nastupio na Pro-Am turniru BMW PGA šampionata u Ventvortu, gde je privukao pažnju Mekintajera, koji je pohvalio njegovu igru. "Za nekoga ko nema mnogo iskustva, igrao je odlično. Bio sam zaista impresioniran njegovom igrom. Mislim da će uskoro stići do nultog hendikepa," rekao je Mekintajer.

Za Marija, ovo je novi izazov u kojem uživa. „Osećaj treme je drugačiji, jer se na teniskom terenu osećam sigurno. Nikada ne pomislim da bih mogao da zaboravim kako se igra tenis,“ izjavio je na turniru u Ventvortu.

Endi Mari je u avgustu ove godine završio svoju tenisku karijeru, nakon poraza u dublu na Olimpijskim igrama, gde je nastupao sa sunarodnikom Danom Evansom.

Njegova biografija na društvenoj mreži X sada odražava promenu sporta: nekada je pisalo „Igram tenis“, dok sada piše „Igrao sam tenis. Sada igram golf.

(Telegraf.rs)

Video: One su ukrale srca najboljim teniserima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA