Nadal velikim rečima govorio o Đokoviću, pa dao hit odgovor na jedno pitanje: "Ne moramo ponovo..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Španski teniser Rafael Nadal učestvovaće ovih dana na egzibicionom turniru u Saudijskoj Arabiji, koji će mu biti jedan od poslednjih pre nego što u novembru i zvanično završi karijeru!

Tom prilikom razgovarao je za "DAZN" i govorio je o rivalstvu koje je imao sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem, ali i o odnosu sa njima van tenisa.

- Naravno, odnos sa Rodžerom Federerom je bio poseban, ali i sa Novakom imam dobar odnos. Mislim da je to način na koji pristupamo sportu. To je moguće jer, kao što sam već rekao, shvatamo da je to sve što dobijamo. U životu imamo mnogo važnijih stvari van tenisa. Na kraju dana, ako imate dobar odnos sa kolegama, ljudima oko vas ili generalno sa ljudima, bez sumnje, iz mog iskustva, bićete srećniji. Tako da je tenis samo igra, a odnosi prevazilaze to.

Zanimljivo, Nadal bi u Arabiji mogao još jednom da se sastane sa Đokovićem - mada su njih dvojica na suprotnim stranama žreba.

- Pa, igrali smo mnogo puta, ne moramo ponovo (smeh). Ali je to uvek bio veliki izazov i sjajno rivalstvo. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, prema granicama. Mislim da imamo isti osećaj jedno prema drugom. Obojica smos e sa Rodžerom gurali na sledeći nivo, jer je protivnik uvek bio veoma jak i stalno moramo da se usavršavamo, usavršavamo i usavršavamo da bismo mogli da nastavimo da se takmičimo na nivou koji nam je potreban da bismo imali uspeh - rekao je Nadal i dodao:

- Mislim da je to lepa stvar u sportu. Uvek imamo jasne ciljeve i odlučnost da budemo bolji, bolji i bolji, a imati velike protivnike ispred vas daje vam jasniju perspektivu o tome kako to treba ostvariti.

Podsetimo, turnir Šest Kraljeva igra se 17, 18. i 20. oktobra, a Đoković i Nadal mogu da se sastanu tek u finalu. Nole će prethodno u polufinalu čekati boljeg iz duela Janik Siner - Danil Medvedev.

(Telegraf.rs)

Video: Histerija i vrištanje jer samo je jedan Nole: Snimak koji pokazuje koliko Kinezi obožavaju Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA