Bivši GS šampion opet prozivao Đokovića, ali je sada otkrio jednu istinu: "Kažu da nisam voleo Novaka, ali..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bivši italijanski teniser Adrijano Panata komentarisao je finale Mastersa u Šangaju i pobedu Janika Sinera nad Novakom Đokovićem, te je ponovo iskoristio sitiaciju da "bocne" srpskog asa!

Panata je tokom karijere osvojio 10 trofeja, najveći mu Rolan Garos 1976. godine, dok je poznat i po napadima na Đokovića.

- Đoković je igrao je dobro, ali tačno jedan sat. Nakon prvog seta više nije bilo meča, pa mislim da se Đoković pomirio sa porazom. Verujem da igrač poput njega, koji je verovatno najbolji svih vremena po rezultatima, ne može sebi da priušti da napusti teren, ne kažem ponižen, ali sa dobrim porazom od Sinera. Malo mi je žao, jer imam veliko poštovanje prema Đokoviću. Uvek kažu da nisam voleo Đokovića, ali to nije tačno. Više sam voleo Federera - rekao je Panata.

Italijan se zatim osvrnuo na samog Sinera.

- Ponovo je pobedio, potvrdio je ovu neverovatnu godinu u kojoj igra na način koji je van svake mašte, jer je tačno da je napravio veliki napredak u poslednjim mesecima, ali moram reći da je kontinuitet i prosečan nivo igre veoma visok. Čak i kada ne igra najbolje, protiv igrača koji su rangirani ispod 6. mesta nikada ne može da izgubi. Kada igra dobro, ne gubi ni od prve četvorke. Moram da kažem da je razlika sada između njega, Alcaraza i ostalih. Igra neprekidno dva-tri sata na veoma visokom nivou. Ostali igraju kao on, ali samo sat, sat i po, a onda ne mogu da izdrže tempo.

Adrijano Panata Printskrin: Youtube/Adriano Panatta Tennis Channel

Panata je zatim uporedio Sinera sa velikom trojkom.

- Pre su me svi pitali kako je Siner, delovao sam kao doktor ili deda. Sada svi pitaju da li je na nivou velike trojke, Đokovića, Nadala i Federera. Ne, oni su zajedno osvojili 66 Gren slemova, više od 20 svaki, a on samo dva. Mislim da će osvojiti mnoge. I tog dana biće kao oni, ali ne sada.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio šta je ključ pobede protiv Fenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA