Beloruskinja je nepobediva! Sabalenka osvojila Vuhan i ispisala istoriju u Kini

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je  treću uzastopnu titulu u Vuhanu i upisala se u istoriju WTA Tura. Ona je u finalu pobedila sedmu nositeljku Ženg Ćinven sa 2:1 /6-3, 5-7, 6-3) i tako postala prva žena koja je osvojila tri uzastopne titule na ovom turniru.

Sabalenka je produžila svoj niz bez poraza na impresivnih 17-0. Ovo je njena 17. titula WTA Tour-u i peta osvojena u Kini, što je rekord u Open eri.

Sabalenka je pokazala mentalnu snagu i upornost, posebno u odlučujućem setu, gde je nakon iscrpljujuće borbe uspela da osigura pobedu. Nakon prvog seta, koji je rešila u svoju korist za svega 38 minuta, Ženg je uspela da se vrati u meč, podstaknuta energijom domaće publike. Drugi set pripao je kineskoj teniserki, ali je Sabalenka u trećem setu demonstrirala zašto je svetski broj dva, brzo stekavši prednost od 3-0 i ne dozvolivši protivnici da se vrati u meč.

Ovom titulom, Sabalenka je osvojila četvrti trofej u sezoni 2024, a prvi put u karijeri osvojila je više WTA 1000 turnira u jednoj sezoni, dodavši ovu titulu na onu iz Sinsinatija. Njena serija pobeda nad teniserkama iz Top 10 takođe je impresivna, sa šest uzastopnih trijumfa. U ovom segmentu se izjednačila sa Igom Švjontek, koja takođe ima devet pobeda nad Top 10 protivnicama u ovoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA