Toni Nadal odao veliko priznanje Đokoviću, pa poručio: "Rafa bi bio najbolji u istoriji da nije bilo toga"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Prvobitna vest je i za njega bila šok, jer je tvrdio da ništa nije znao, ali se Toni Nadal u međuvremenu "pribrao" i u razgovoru za španske medije prokometarisao odlazak njegovog nećaka Rafaela u penziju!

Toni je dao intervju za"Radio Marka", a s obzirom na to da je bio od velikog značaja za Rafinu karijeru definitivno je jedan od onih koji iz "prvih redova" mogu da komentarišu trenutnu situaciju.

- Kada nešto završi, uvek se oseća tuga, ali sam srećan što vidim uticaj koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Da mi je 2004. godine neko rekao da će moj nećak otići u penziju 2024. godine nakon što je osvojio sve što je osvojio, ne bih mogao da zamislim. Rafa je osvojio 22 GS titule tokom svoje karijere, što je sportski rekord za koji je često riskirao svoje zdravlje, čak i kada je bio povređen. Da Rafa nije ponekad rizikovao, njegov trofejni kabinet bi danas bio mnogo manji - rekao je Toni Nadal, te se osvrnuo na treniranje Rafe:

- Uvek sam bio trener koji se bojao gubitka. Uvek sam znao da postoji vrlo mala razlika između pobede i poraza i da, ako ne ideš do kraja, verovatno ćeš izgubiti.

Zatim se osvrnuo na karijeru svog nećaka i tom prilikom je odao veliko priznanje Novaku Đokoviću.

- Mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji, da nije imao toliko povreda. Kada me ljudi pitaju ko je najbolji u istoriji, kažem: "Najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao, a onaj koji je igrao najbolji tenis je Federer." Ali mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    11. oktobar 2024 | 08:30

    Svaka cast Nadalu,svaka cast tebi sto priznajes da je Djokovic najbolji u istoriji. Kazes da mislis da bi to bio Nadal samo da nije imao toliko povreda? Nole ima 24 i da ga nisu zoliko psohicki ubijali,da ga nisu toliko puta izbacivali sa turnira,da mu nisu branili da igra,da je imao taj mir koji je imao Federer i Nadal,Djokovic bi danas imao 30 titula minimum. Samo toliko.

  • Mihailović

    11. oktobar 2024 | 08:18

    I Novak je nekoliko GS osvojio povređen...i da mu nisu zabranjivali, na svaki način pokušavali zaustaviti (Australija, SAD) imao bi još nekoliko GS jer je bio daleko najveći favorit...

  • Патку

    11. oktobar 2024 | 08:38

    Да је баба имала..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA