Gde će Novak igrati do kraja godine: Jedan turnir skoro siguran, drugi "visi", a treći je želja svih Srba...

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Iako je bilo već jasno da će se uskoro desiti, mnoge je iznenadila objava Rafaela Nadala da neće više igrati profesionalni tenis. Još jedna velika epoha belog sporta je zatvorena. Zato, mnogi bi i trebalo da uživaju u svakom meču i svakom turniru na kojem vide Novaka Đokovića, poslednjeg od velike trojke koji će održati fenjer slavnog period ovog sporta.

Kako stvari stoje, Nadal će krajem sezone poslednji put obući majicu sa grbom Španije i zaigrati za Dejvis kup reprezentaciju u Malagi, što će mu ujedno biti i oproštaj ukoliko ne organizuje neku dodatnu egzibiciju tim povodom.

Novak je, sa druge strane, u velikom naletu na Mastersu u Šangaju uz obezbeđeno četvrtfinale i meč sa mladim Jakubom Menšikom iz Češke. Ako bi se pogledale Đokovićeve igre na ovom turniru, moglo bi se doći do zaključka da srpski as može još godinama igrati tu tenisku igru.

Ipak, po sopstvenom priznanju, nećemo ga prečesto gledati na terenu. Svoje interese je već bazirao na Grend slemove i nastupe za reprezentaciju Srbije, dok mu svako drugo takmičenje predstavlja kao neku vrstu zvaničnog treninga za pomenute manifestacije.

Do kraja sezone nema niti Grend slema niti prilike za Dejvis kup nastup, a njegovo učešće bi moglo da se vidi maksimalno na tri turnira do Nove godine.

Nakon Šangaja, Đoković će, što se tiče profesionalnih obaveza, pauzirati najmanje do 28. oktobra kada počinje Masters u Parizu. Voli Srbin Bersi, zna kako da trijumfuje u toj dvorani. Pre svega, aktuelni je šampion.

Napominjemo, profesionalnih, jer bi između Šangaja i Pariza trebalo da dođe u Rijad gde ga od 16. do 19 oktobra očekuje egzibicioni turnir Šest kraljeva.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

E, sada, nije ni učešće u glavnom gradu Francuske presigurno, ali imajući u vidu da brani veliki broj bodova i eventualnu želju da učestvuje na završnom Mastersu u Torinu, onda bi njegovo prisustvo tamo trebalo da bude obavezno.

Tako se pojavljivanje na Mastersu u Parizu može uzeti za najsigurniji momenat, dok se mnogi nadaju da bi se iz "grada svetlosti" direktno uputio u domovinu.

Iako je već dva puta ponovio da neće uzeti učešće i da nema dugoročne planove da tako nešto i unapred zna, pojavio se tračak nade da bi Novak možda i mogao da zaigra na Belgrade Openu u Areni 3. novembra. Kao i kod Bersija, ovu pretpostavku bi mogla da podrži neophodnost bodova za Torino.

To bi bio drugi od tri eventualna turnira, jer ga sigurno nećemo gledati u Bazelu, Beču, Antverpenu, Štokholmu ili Almatiju u procepu između Šangaja i Pariza.

Beograd je taj gde ga svi želimo videti, po običaju, a i njemu bi to bilo potrebno za torinski cilj, ako mu je to uopšte cilj.

Novak Đoković Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Ako bi ga optimistično-projektovani put srpski navijača i odveo za glavni grad naše države 3. novembra, samo nedelju dana kasnije bi morao da dođe na završni Masters.

Hipotetički gledano: Šangaj - Rijad - Pariz - Beograd - Torino je neki put kojim ga mnogi fanovi priželjkuju, ali je možda realnije da se dogodi Šangaj - Rijad - Pariz - Torino, pod uslovom da bude imao dovoljno bodova u trci za završni Masters.

Ne bi trebalo nikoga da iznenadi da Novak samo poželi da odigra samo egzibiciju u Rijadu do kraja sezone, jer je on upravo ove godine sa zlatom na Olimpijskim igrama osvojio sve što se osvojiti može.

Sve u svemu, želje navijača su jedno, a Novakov raspored nešto totalno drugo. Za sada, možemo samo da nagađamo gde bi mogli da ga vidimo do poslednjeg dana decembra. Ono što je sigurno jeste da će pokušati ponovo da pokori Australiju do januara, ali ga valja videti na što više turnira dok još sija punim sjajem.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA