Bivši 1. reket sveta komentarisao Nadalovu penziju i još jednom potvrdio da ne voli Đokovića

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

Valjda zato što je i sam svojevremeno jednom osvojio Rolan Garos, pa se trudi da ovaj turnir "uzdigne u nebesa", nekadašnji rumunski teniser Ilie Nastase ponovo je odao počast Rafaelu Nadalu zbog 14 trijumfa Španca na Grend slemu u Parizu!

Nastase trenutno ima 78 godina, RG je uzeo 1973. a US Open godinu dana ranije. Sada se javio i prokomentarisao Nadalov odlazak u penziju, dok je istovremeno unizio ostale tenisere. Pogotovo Novaka Đokovića kog otvoreno ne voli.

- Naravno, sada je to starost. Koliko je daleko trčao... Osvojiti 14 Rolan Garosa je jedinstven poduhvat koji niko nikada neće moći da ponovi! Za mene, na Rolan Garosu je kao da se osvoje svih četiri Grend Slam turnira u isto vreme. To je moje mišljenje. U sve mečeve je uložio dušu i dao sve na terenu. Svi njegovi mečevi su bili borbeni, borio se za svaku lopticu. Nije poklanjao poene, nije ostavljao nijednu lopticu protivniku. Pravi profesionalac. Najveći profesionalac među svima, a uz to je i veoma prijatan - rekao je Nastase za rumunske medije i dodao:

- Veoma sam dobar prijatelj sa njegovim ujakom, ali i s njim. Ali ne mogu da ga nazovem da mu čestitam na povlačenju. Zaista ne mogu to da uradim. Više je bio povređen jer je igrao igru iscrpljivanja, što je zahtevalo mnogo od njega. Njegovo telo je trpelo više nego kod drugih koji su igrali tehnički. U tenis je uložio strast od malih nogu.

Ostaće upisano da je Rafa osvojio 92 trofeja, od čega su 22 Grend slema, dok je Nastase 1973. bio prvi igrač sveta. Novaka je prozivao posle Adria Tura pre četiri godine.

- Novak je vrlo dobro znao koji rizik preuzima organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto šta se dogodilo. Zašto je Đokoviću bio potreban ovaj turnir, zar nema dovoljno novca? Ceo turnir je bio besmislen - rekao je Rumun tada.

Inače, Nastase se relativno skoro oženio po peti put, i to 30 godina mlađom suprugom Joanom čije fotke možete pogledati ispod:

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    10. oktobar 2024 | 15:50

    Koga briga za matorog kretena, Nole kralj najveci i posvedoceno najbolji pa im krivo

  • Šta

    10. oktobar 2024 | 15:41

    Će mukica,sitna duša.

  • Ccc

    10. oktobar 2024 | 16:12

    Mežeš samo da ga mrziš,a i ta te voli isto kao i Novak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA