Ovo je momenat kada je Đoković završio Nadalovu karijeru: Posle ovoga mu je sve bilo jasno

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Današnji dan će ući u istoriju tenisa, jer je jedan od najvećih tenisera svih vremena - Rafael Nadal, odlučio da završi karijeru.

On je u emotivnom videu na Instagramu poručio da je vreme da se povuče i na ivici suza je saopštio da završava sa tenisom posle čak 23 godine profesionalne karijere, gde je osvojio 22 Grend slem titule ukupno 92 trofeja, olimpijsko zlato i 134.946.100 dolara.

Odlaskom Nadala u istoriju odlazi i najveće rivalstvo ikada u tenisu, jer su on i Novak Đoković odigrali ukupno 60 međusobnih mečeva.

Ispostavilo se da im je "poslednji ples" bio upravo u Parizu, na Rolan Garosu, na Filip Šatrijeu, gde su odigrali jubilarni 60. meč.

Istorija je bila u igri. Nadal je imao šansu da izjednači skor na 30:30, dok je Novak bio i pod dodatnim pritiskom jer je igrao možda i svoje poslednje Olimpijske igre i verovatno bi ostao bez poslednje prilike da se domogne zlatne medalje i osvoji jedino što dotad nije osvojio.

Duel između njih dvojice je došao prerano, jer smo navikli da ih gledamo u finalima, a sada je to bilo već u drugom kolu.

Novak je već odmah posle žreba najavio da bi to mogao da bude njihov poslednji ples, ali Nadal nije želeo to da prihvati. Reporter Telegrafa iz Pariza je imao priliku i da ga pita upravo to, "Da li je spreman za poslednji ples sa Novakom Đokovićem", ali nam je Nadal pomalo ljutito odgovorio - "Ko kaže da će biti poslednji ples?".

Ipak, ispostavilo se da jeste!

Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

Potpisnik ovih redova je imao čast da uživo gleda ovaj istorijski meč. Scenario je bio krojen kao za film. Nadal u svojoj kući sa neverovatnom podrškom iza sebe, jer je ogromna većina navijača navijala za njega, dok je Novak bio pod posebnim pritiskom.

Međutim, Đokoviću to kao da je bio samo dodatni motiv. Odigrao je možda i set karijere protiv Nadala, potom je poveo sa 4:0. Mnogima koji su gledali uživo i očekivali spektakl, ovo je došlo kao šok.

Bila je to igra mačke i miša, ni približno onim spektaklima kakve smo gledali u njihovim gladijatorskim finalima i iscrpljujućim borbama posle kojih nisu mogli ni da stoje na nogama.

Delovalo je kao da je Novak mogao lako da pobedi sa 6:0, 6:0. Mnogi i dalje sumnjaju da je i namerno "popustio papučicu sa gasa" da ne bi baš surovo ponizio svog najvećeg rivala u "njegovoj kući".

Nadal je nakon 6:1, 4:0 uspeo da napravi dva brejka i dođe do 4:4. Tribine su se tada zapalile, svi su pomislili da bi "Kralj šljake" mogao da ustane kao feniks iz pepela, ali Đoković je samo za nijansu podigao nivo igre u narednom gemu i odmah brejknuo Nadala, a potom i sigurno došao do pobede.

Nakon ovog meča Nadal više nije igrao zvanične mečeve. Bio je to njegov poslednji meč koji je odigrao u singlu na zvaničnom takmičenju. Ubrzo je najavio da neće igrati na US Openu, a sada je i potvrdio da se oprašta od tenisa.

Deluje kao da mu je posle ovog meča bilo jasno da više ne može da se meri sa najvećima, a očigledno Nadal ne želi da na kraju ostane upamćen kao neko ko je služio drugima kao "topovsko meso". Posebno ne najvećem rivalu, sa kojim je do poslednjeg momenta vodio bitku po broju Grend slemova i tome ko je najveći teniser u istoriji.

Pre zvaničnog kraja karijere, Nadal će igrati na turniru "Šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji, gde će takođe biti i Novak Đoković, uz Karlosa Alkaraza, Janika Sinera, Danila Medvedeva i Holgera Runea.

Poslednji zvanični meč Nadal će imati u Dejvis kupu, ali su male šanse da se to desi i u singlu, jer realno, trenutno nije ni blizu najboljoj opciji za singl kada je španski tim u pitanju.

Tako da je gotovo sigurno da će upravo duel Nadala i Đokovića u Parizu biti Rafin poslednji zvanični singl meč, te se simbolično može reći da mu je Đoković i završio karijeru.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Đoković i Viktor Troicki upali na Novakovu konferenciju, a onda je nastao šou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    10. oktobar 2024 | 14:20

    Bravo za novinara koji je pisao ovaj tekst.odlazi jedan veliki teniser koji je igrao fantastično, teniser koji je bio magnet za publiku, teniser koji je pomerao granice tenisa sa lopticom. Usput , i ja sam imao prilike da gledam uživo Nadala u Monte Carlo iz prvih redova i posle na pola metra od mene i gledao sam ga na US Openu takođe iz prvih redova i naravno na RG finale sa Wavrinkom. Šteta, ovakav igrač se dugo neće pojaviti a kad ode još Nole onda mi interesovanje za tenis neće skoro ni biti. Ostaje enigma da li je Nadal koristio dopinge i Ko ga je štitio . Meni je jako sumnjiv a inače najbolji teniser je Novak jer je najviše i osvojio .

  • 🎾💪🇷🇸

    10. oktobar 2024 | 14:28

    Definitivno će ga zakucati na turniru 6 kraljeva i poslati u istoriju sa krompirićem 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA