Đoković i Nadal se ne slažu oko šokantne odluke Vimbldona

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Odluka čelnika Vimbdona da od sledeće sezone ukinu tradiciju i linijske sudije zamene tehnologijom, za mnoge ljubitelje tenisa bila je šokantna i pomalo neočekivana!

Od 2025. godine, tehnologija će određivati da li je lopta u autu ili nije, pa će tako oko 300 linijskih sudija biti zamenjeni veštačkom ingeligencijom. Tehnologija će biti uvedena na sve terene i počeće da se primenjuje od kvalifikacija.

Ova odluka svakako će zadovoljniti Novaka Đokovića koji se još ranije zalagao za to, dok ista neće biti po volji Rafaela Nadala koji se oslanja na tradiciju.

Đoković i Nadal su ranije izražavali snažne stavove kada je reč o tradiciji naspram tehnologije. Govoreći u oktobru 2020. godine, Đoković je svojevremeno rekao:

- Uz svu moju čast tradiciji i kulturi koju imamo u ovom sportu, kada se radi o ljudima prisutnim na terenu tokom meča, uključujući linijske sudije, zaista ne vidim razlog zašto svaki turnir u ovom svetu, u ovoj tehnološki naprednoj eri, ne bi imao ono što smo imali tokom turnira u Sinsinatiju i Njujorku.

Đoković je to istakao samo mesec dana nakon što je izbačen sa US Opena zbog udarca linijskog sudije lopticom. Nedeljama nakon što je Đoković podržao računare za donošenje linijskih odluka, Nadal se pobunio u korist druge strane.

Iako su linijski sudije sklonije greškama, Španac se založio za stare metode.

- Ne želim da stvorim kontroverzu, ali mislim da tradicionalni teren sa linijskim sudijama izgleda mnogo lepše. Novak je rekao da linijski sudije nisu potrebni. Svi stavovi su poštovani. Postoje različite vizije sporta, ali za mene mi se manje sviđa bez linijskih sudija - rekao je Nadal.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mats Svilander

    10. oktobar 2024 | 10:58

    Pametna odluka 👏👏 Da su to doneli ranije,ne bi se desilo da najbolji igrač sveta bude diskvalifikovan,jer je (nenamerno) pogodio linijskog sudiju...😠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA