Novak Đoković Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Đoković rasturio Italijana u jednom od svojih najkraćih mečeva ove godine za osminu finala Šangaja!

 
 
 ≫ 
  • 0

Najbolji sportista sveta, Novak Đoković uspešno je prebrodio svoju prepreku na Masters turniru u Šangaju, pošto je za tek nešto više od sat vremena i četiri minuta počistio Flavija Kobolija iz Italije - 2:0 (6:1, 6:2)!

Prijala je očigledno dugačka pauza od skoro 60 sati Novaku Đokoviću, koji je od samog početka krenuo jako i napravio ogroman pritisak nad Italijanom. Servis, kretnja, sve je funckionisalo besprekorno...

Odmah je Nole poveo u tom prvom setu sa 3:0, da bi nakon toga u maratonskom šestom gemu u kojem smo videli pet đuseva uspeo da napravi još jedan brejk i da ga na kraju reši rutinski.

Drugi set je ipak bio malo interesantniji samo zbog toga što je Koboli uspevao da zadrži svoj servis do njegove polovine. Međutim, ponovo je slomljen Flavio u petom gemu, tada je Novak uspeo da dođe do 0:40 i da iskoristi drugu brejk loptu koja mu se ukazala.

Naravno, nakon toga se nije ni postavljalo pitanje da li ćemo Đokovića gledati u osmini finala Šangaja.

Tamo će Đokovića sačekati Roman Safijulin, koji je posle velike drame pobedio Frensisa Tijafoa u tajbrejku trećeg seta - 5:7, 7:5, 7:6 (7:5).

Najnovije
13:47

Poznat i rival Novaka Đokovića u osmini finala!

13:45

Đoković - Koboli 6:1, 6:2

Kraj meča! Novak je pobedio na ovom meču posle samo sat i četiri minuta igre.

13:40

Đoković - Koboli 6:1, 5:2

BREJK! Idemo, Nole pravi novi brejk u ovom drugom setu i sada već "gazi" Kobolija. Posle dva đusa i druge brejk lopte u gemu je prelomio stvari u svoje ruke.

13:34

Đoković - Koboli 6:1, 4:2

Biće ovo jedan od najbržih Novakovih mečeva ove godine. Koboli je neprepoznatljiv, ne uspeva da parira, a sada gotovo i da se predao... Novi gem za Srbina sa samo jednim prepuštenim poenom.

13:31

Đoković - Koboli 6:1, 3:2

BREJK! Bravo Nole! Evo konačno i brejka u drugom setu, a do njega je Đoković stigao posle 0:40... Nije iskoristio prvu šansu, ali zato jeste drugu.

13:27

Đoković - Koboli 6:1, 2:2

Ekspresan gem za Đokovića na njegovom servisu, niti u jednom nije bilo problema za Srbina do sada. Sada je Italijan osvojio samo jedan poen.

13:22

Đoković - Koboli 6:1, 1:2

Pokušao je sada Novak da ponovo zapreti i da oduzme servis Italijanu, imao je đus u rukama, ali se Koboli ipak ispravio i na kraju uzeo svoj drugi gem u ovom setu.

13:18

Đoković - Koboli 6:1, 1:1

Dobro je! I Novak uvraća na isti način, za sada odlično igra Srbin...

13:16

Đoković - Koboli 6:1, 0:1

Dobro startuje ovaj drugi set Koboli uz nekoliko uverljivih servisa, pa ima prednost na početku ovog drugog seta.

13:09

Đoković - Koboli 6:1

BRAVO! Nole je ekspresno rešio i ovaj gem sa nulom, te je posle samo 28 minuta uspeo da osvoji prvi set!

13:08

Đoković - Koboli 5:1

Najduži gem do sada ubedljivo na ovom meču. Novak je ponovo imao dve brejk lopte, spasio ih je Italijan. Gledali smo čak pet "đuseva", na jednoj od gem lopti je Đoković uspeo da vrati nemoguće na mreži i da produži dodatno ovaj maraton. Nakon toga stigao je i do treće brejk lopte, koju je realizovao, pošto je Flavio lopticu poslao u mrežu.

12:58

Đoković - Koboli 4:1

Mnogo dobro igra Novak Đoković! Ponovo je uzeo gem sa nulom, čim uspe da uvede poen u dužu razmenu, Koboli jednostavno nema šanse.

12:55

Đoković - Koboli 3:1

Uspeo je upravo Koboli da osvoji prvi gem. Delovalo je da će to biti lako kod 40:0, ali je Novak uspeo da mu zapreti i da se približi na 40:30, posle čega je usledio dobar servis Italijana.

12:51

Đoković - Koboli 3:0

Vrlo, vrlo siguran gem za Novaka. Ekspresno je Đoković stigao do velike prednosti od 3:0 u prvom setu, pošto je sve rešio za manje od 10 minuta!

12:48

Đoković - Koboli 2:0

BREJK! Bravo! Odmah pravi Nole brejk na ovom meču, pošto je stigao do 0:40 protiv italijanskog tenisera, a onda je kvalitetnom igrom stigao do poena kojim je oduzeo servis Flaviju.

12:45

Đoković - Koboli 1:0

Dosta poena iz servisa smo videli u ovom gemu. Dva asa za Noleta, jednu duplu grešku... Na kraju smo došli do 40:40, kada je Đoković zaigrao kako zna i ume i uzeo je premijerni gem.

12:39

Prvi će servirati Novak Đoković

Tako je odlučeno na podbacivanju novčića, tako da će Srbin biti u situaciji koja mu više odgovara.

12:36

Teniseri su na terenu

Meč će početi nakon kratkog zagrevanja...

12:13

Novakov meč prvi u večernjoj sesiji

Očekuje se da Đokovićev meč počne na vreme, oko 12.35 časova po srednjeevropskom vremenu, pošto su ga Kinezi stavili kao prvog u večernjoj sesiji.

12:13

Đoković veliki favorit prema kvotama

Koboli je inače 30. na svetu, a kvote kažu da će Novak biti veliki favorit, pošto je kvota na njega samo 1,10. Na Italijana se kvota meri brojkom 5,80.

12:12

Nikada se nisu sastajali do sada

Ovo će biti premijerni duel njih dvojice, pošto se do sada nisu sastajali. Novak je na početku Šangaja eliminisao Aleksa Mihelsena iz SAD u dva seta, dok je Koboli izbacio Stena Vavrniku.

12:12

Dobro nam došli!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobro nam došli! Ovog utorka ćemo zajedno ispratiti meč 3. kola ATP Mastersa u Šangaju između Novaka Đokovića i Flavija Kobolija iz Italije.

Video: Novinari pitali Novaka da li voleo da Stefan zaigra tenis

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA