Dobre i loše vesti za Novaka Đokovića: Najbolji ikada je ponovo malo bliži vrhu, ali dalji od velikog rivala

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U ponedeljak je objavljena nova ATP lista i na njoj je bilo promena u samom vrhu, pošto zvanično imamo novog-starog svetskog broja dva. Karlos Alkaraz je posle titule u Pekingu pretekao Aleksandra Zvereva i opet je nadomak vrha, ali i u velikom minusu u odnosu na Janika Sinera.

Upravo je Španac u finalu u glavnom gradu Kine porazio Italijana, tako osvojio 320 bodova, dok je rival izgubio 170, ali je razlika između njih i dalje velika. Siner ima 11.010 bodova, dok je Karlitos na učinklu od 7.010, dakle ravno 3.000 ispod.

Zverev sada ima 6.705 i izgubio je 170 bodova, dok je u svemu profitirao naš Novak. Đoković je četvrti i i dalje ima 5.560, pa je jasno da ni nakon Šangaja ne može da napreduje uprkos tome što ne brani ništa, ali bi značajno mogao da se priključi vrhu.

Titula bi mu potencijalno donela 1.000 bodova i maltene zacementirala Završni masters u Torinu, što je svakako cilj i pored toga što nije primarna preokupacija za Srbina.

Novak je sada dalji i od Danila Medvedeva koji je na petom mestu izgubio 100 poena i ima ih 5.375, dok deset najboljih kompletiraju Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov.

Najveći skok među dvadeset doživeo je Ugo Umber, sada petnaesti na listi, dok među sto od Srba svoja mesta nisu menjali 55. Miomir Kecmanović i 68. Dušan Lajović. Laslo Đere je 113. i dalje, dok je Hamad Međedović izgubio 27 pozicija i sada je 162. na planeti.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković ludovao u noćnom klubu, pevao čuveni hit, a onda se pojavila Kamelija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA