Bio je bolji od Alkaraza i Sinera, na Vimbldonu uzeo set Novaku, sada ostvario nemoguće u svetu tenisa

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Kada je početkom jula bio rival Novaka Đokovića na Vimbldonu zauzimao je tek 277. mesto na ATP listi, a svega mesec dana ranije 525. Sada je Džejkob Firnli među najboljih sto i ne planira da stane!

Britanac je titulom na čelendžeru u Notingemu u junu krenuo u uspon i tako zaradio vajld-kard za najprestižniji turnir na svetu, a sada je, početkom oktobra on među najboljih sto! Uspeh još više dobija na značaju kada se zna da je on istom mesecu 2023. bio 1893. na listi.

Momak rođen 2001. godine je sa samo tri meča na ATP turu (pored dva kola Vimbldona igrao i prvo u Istburnu) došao je do 98. mesta jer je u prethodnih mesec i po dana osvajao takmičenja u Linkolnu, Renu i Orleanu i u međuvremenu je samo eliminisan u kvalifikacijama za US Open.

Firnli je tokom Vimbldona bio u žiži britanske javnosti i tada je u jednoj od izjava istakao da ima pobede i protiv Karlosa Alkaraza i protiv Janika Sinera.

- Igrao sam protiv Alkaraza kada je on imao možda 14, ja 17. Siner, igrao sam sa njim kad smo možda imali po 15. Očigledno je da su koraci koje su napravili u svojim karijerama bili mnogo veći od mene. Način na koji igraju je neverovatno. Mislim da od tih pobeda zaista ne mogu ništa da uzmem - izjavio je tada Firnli.

Sada njegov talenat dolazi do izražaja i možda bismo u nekom bliskom periodu mogli da imamo i novog člana svetskog vrha i pravog naslednika Endija Marija.

Firnli je svoju karijeru faktički počeo na koledžu Teksas i tamo je imao velike probleme sa povredama i doživeo ih je desetak, ali je uspeo da se zaleči i sada kida. Tokom juniorskih dana se može pohvaliti da je sparingovao sa Rodžerom Federerom.

Firnli je u drugom kolu Vimbldonu čak uspeo da osvoji i set protiv Novaka ove godine, što je možda najbolja potvrda da može da igra i protiv najvećih.

(Telegraf.rs)

Video: Nole sreo Miroslava Ilića, a onda su zapevali njegov veliki hit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Melana

    3. oktobar 2024 | 19:09

    Napokon jedan sa lepim crtama lica u tenisu. Lep dečko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA