Čuveni teniser porazio veliku mladu nadu Francuske i ostao na Đokovićevom putu ka tituli u Šangaju

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poznati švajcarski teniser i trenutno jedan od najiskusnijih na ATP turu, Sten Vavrnika uspeo je da savlada veliku tenisku nadu Francuske, Đovanija Mpetšija Perikara u dva seta i da tako ostane na Đokovićevom putu ka tituli u ovom kineskom gradu - 2:0 (7:6, 7:6).

Za neke neočekivano, ali potpuno realno kada su mečevi Perikara u pitanju, oba seta su otišla u tajbrejk. Francuzu je jednostavno preteško oduzeti servis, u šta se uverio i sam Vavrnika, ali je na kraju ipak odneo trijumf, pošto je bio smireniji kada se sve lomilo.

Imao je Perikar štaviše dve set i brejk lopte da izbegne tajbrejk na 6:5 u svoju korist, ali ih nije iskoristio. U odlučujućem gemu se potpuno raspao i uzeo samo dva poena Švajcarcu.

Slična priča i u drugom setu, s tim da tada nije bilo "predigre" u vidu brejk lopti, nego se odmah otišlo na dramatičan tajbrejk. Imao je Perikar tu jednu set loptu, nije uspeo da je realizuje, ali zato jeste Vavrinka i na kraju je slavio pobedu.

U drugom kolu će igrati sa mladim Flavijom Kobolijem, dok u eventualnom trećem ide na našeg Novaka Đokovića, pod uslovom da on pobedi Mihelsena ili Bua.

(Telegraf.rs)

Video: "Odrasla sam uz Noleta, Anu i Jelenu": Teodora o uzorma i mečevima koji pamti iz detinjstva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA