Jelena Dokić šokirala svet tenisa novim dokumentarcem: Otac je zlostavljao, a ona je sve do detalja opisala

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Teniska šampionka Srbije i Australije, Jelena Dokić ima novi dokumentarac, a obožavaoci su ga označili kao "sirov i potresan uvid u njenu karijeru".

Dokumentarac pod nazivom "Neuništiva" istražuje tenisku karijeru Jelene Dokić i zlostavljanje koje je pretrpela od oca. Bivša australijska teniska šampionka, koja je jedno vreme nastupala i pod zastavom Srbije, ispričaće svoju životnu priču u novom dokumentarcu koji će biti prikazan sledećeg meseca.

Ove nedelje objavljen je trejler za dokumentarac, koji će biti dostupan u australijskim bioskopima od 7. novembra.

Priča o Dokić je dobro poznata. Rođena je u Jugoslaviji, a njena porodica se preselila u Australiju kada je imala 11 godina.

Dok se afirmisala kao talentovana juniorka, Dokić je osvojila titulu na US Open-u za devojke 1998. godine i Francusko otvoreno prvenstvo u dublu sa Kim Klijsters.

Osvojila je i Hopman Cup 1999. godine sa Markom Filipusisom.

Njen trenutak proboja došao je iste godine kada je, kao 16-godišnja kvalifikantkinja, izbacila Martinu Hingis u prvom kolu Vimbldona i stigla do četvrtfinala.

Godine 2000. dostigla je polufinale Vimbldona, što je bio njen najbolji rezultat na grend slemovima.

Nakon turbulentnog perioda sredinom 2000-ih, ponovo se vratila tenisu i ostvarila bajkovitu trku do četvrtfinala na Australijskom openu 2009. godine.

Međutim, iza kulisa, njen odnos sa ocem Damir Dokić postajao je sve napetiji, a u svojoj memoarskoj knjizi "Neuništiva" iz 2017. godine, detaljno je opisala užasno fizičko i psihičko zlostavljanje koje je pretrpela od njega.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović pred start Evrolige: "Pariz je nezgodan, ali motivisani smo i spremni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA