Alkaraz srušio Sinera u jednom od mečeva godine! Ludnica, tri sata igre i povratak iz ambisa sjajnog Španca

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Neverovatni Karlos Alkaraz je šampion Pekinga u jednom od mečeva godine! Posle epske borbe sa trenutno prvim na planeti, gde se vraćao iz ambisa, Španac je srušio Italijana i stigao do novog pehara - 2:1 (6:7, 6:4, 7:6)!

Gledali smo odličan, pravi maratonski meč, koji je na kraju potrajao čitava tri sata. Bez obzira na to što je u pitanju turnir iz serije ATP 500, obojica tenisera prikazala su vrhunsku igru, a videli smo ogroman broj preokreta, uspona i padova u igri obojice...

Zaista do poslednjeg poena nismo mogli ni da pretpostavimo ko će na kraju podići šampionski trofej u Pekingu i može se reći da je publika gledala jedan od boljih mečeva ove sezone između Italijana i Španca.

U prvom setu, Alkaraz je bio taj koji je prvi stigao do brejka u četvrtom gemu, ali je baš kada je servirao za njegovo osvajanje dopustio Sineru da se vrati u potpunosti u igru!

Imao je Karlos samo dva gema kasnije set loptu i šansu da brejkom završi prvi set, ali je Siner odoleo i u tajbrejku došao do prednosti i to tako što je ponovo sačuvao dve set lopte, te od 4:6 došao do 8:6.

Drugi set doneo je novu igru nerava, koja je ovoga puta otišla na stranu Karlosa Alkaraza. U osmom gemu je Siner možda mogao u maratonskom gemu koji je doneo čak osam izjednačenja da uzme brejk, pošto je imao dve takve lopte, ali kada već to nije uradio, jeste Španac u narednom gemu i zatim je sve overio za odlazak u treći, presudni set.

A tamo, novi obrti... Siner je ispustio servis u trećem gemu, Karlos mu je "uzvratio" istom merom u osmom i nastavili smo sa sjajnom borbom. Otišli smo sve do tajbrejka tog odlučujućeg, trećeg seta.

Tamo je gubio sa 0:3, a onda je osvojio, verovali ili ne, sedam uzastopnih poena i skinuo je "krunu" Sineru osvojenu prošle sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Novinari pitali Novaka da li voleo da Stefan zaigra tenis

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Georg

    2. oktobar 2024 | 15:28

    Možda Sineru nedostaju neki "vitamini" pa je omanuo.

  • Erak

    2. oktobar 2024 | 14:39

    Pitam se samo kad će krenuti Sinerovim i Đokovićevim putem i otvoriti račun u Monaku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA