Novi Alkaraz porukom na kameri posle istorijske titule rastopio srce dobrog druga

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veliku treću titulu od početka karijere osvojio je Artur Fis u utorak u Tokiju u utorak porazivši svog velikog drugara Uga Umbera sa 2-1, po setovima 5:7, 7:6, 6:3 posle više od tri sada teniskog spektakla.

Uživala je publika u Japanu u sjajnim potezima, meč loptu koju je mladi teniser spasio u drugom setu na izuzetan način u taj-brejku i na kraju iskrenoj reakciji igrača koji će od ponedeljka biti 21. na listi.

Fis je titulom u Tokiju kompletirao dva pehara iz serije 500 u 2024. godini posle Hamburga, što je od ruke prošlo samo Janiku Sineru, a zbog svojih godina ga već porede sa Karlosom Alkarazom. Doduše, Francuz je još mlađi i ima svega 20, što ga čini najmlađim igračem među najboljih 40.

Artur je posle velike pobede nad Umberom poslao poruku na kameri svom velikom prijatelju napisavši "Volim te Ugo" i kasnije to objasnio simpatičnim rečima.

– Igo mi je kao stariji brat. Mnogo mi pomaže i na terenu i van njega - rekao je Fis.

Pred njim je tek teniska budućnost i ukoliko ovako nastavi ne bi trebalo da na čudi ukoliko jednog dana ostvari svoj primarni cilj, a to je da postane svetski broj jedan.

(Telegraf.rs)

Video: "Volela bih da unapredim mentalnu stabilnost": Biser srpskog tenisa dočekan posle velikog zlata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA