"Verujem da mi niko ništa ne može, imam kvalitet za top 100": Biser srpskog tenisa dočekan posle velikog zlata

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Povodom zlatne medalje osvojene na Evropskom prvenstvu do 18 godina, Teniski savez Srbije organizovao je konferenciju za medije mlade srpske teniserke Teodore Kostović.

Ona je nedavno u finalu porazila Čehinju Alenu Kovačkovu sa ubedljivih 6:1, 6:0.

- Osećaj je fenomenalan, sav trud rad i upornost su se isplatili. Veoma mi je drago što sam uspela da donesem zlato Srbiji, prošle godine nisam uspela, uzela sam bronzu, to me je bolelo. Ove godine sam se vratila još jača i motivisanija i uspela sam - rekla je Kostovićeva za početak.

Visoke su ambicije do kraja godine.

- Sledeće što treba da igram je Završni mastres u kini u Čengduu, to je Masters top osam najboljih, tamo ću pokušati da završim sezonu što bolje i da završim godinu kao broj jedan na rang listi.

Nedavno je u Kuršumlijskoj Banji ozbiljno namučila 226. na svetu...

- Generalno taj meč nisam dobro odigrala, pošto sam direktno iz Austrije došla. Po kvalitetu verujem da sam top 100 WTA i toga se držim. Ona je taj dan bolje odigrala i to je to.

Ono što bi najviše volela da unapredi je mentalna snaga.

- Moram da radim na fizičkoj pripremi, mislim da je to najvažnija stvar u sportu. Volela bih da unapredim svoju mentalnu stabilnost, glavu, da budem još bolja u teškim momentima kada se meč lomi da donesem pravu odluku.

Ističe da nema uzora i da ona želi da bude uzor.

- Igračice moram da gledam jer su to moje protivnice, nemam na koga da se ugledam, trudim se da budem jedinstvena, da drugi mene gledaju i da budem drugima uzor.

Daleko mirnije je igrala tokom 2024. i rezultati su odmah došli...

- Drago mi je da se to primeti po rezultatima i po ljudima koji me gledaju, radila sam na tome sa psiholgom i pomoglo mi je. Jednostavno ako hoću da budem najbolja moram sa time da se nosim, pritisak je privilegija kako kažu.

Ove godine je osvajala turnire na sve tri podloge.

- Podloga kao podloga, ove godine imam osvojen turnir na sve tri podloge. Mislim da mi je najveći procenat na travi, za mene to ne predstavlja, nemam omiljenu, svuda se super osećam kada igram svoj najbolji tenis, verujem da mi niko ništa ne može.

Na kraju kaže da je uz tri zvezde srpskog tenisa odrasla.

- Odrasla sam uz Noleta, Anu i Jelenu i najviše sam njih pratila zato štu su naši i trudila sam se da im dam podršku i stvarno su me motivisali i inspirisali - rekla je Teodora Kostović.

Pre nego što joj je predsednik TSS Goran Đoković uručio poklon, on joj je i čestitao i najavio velike uspehe.

- Čestitke za Teodoru, svaja čast, oposebno za  finale gde je razvalila. Mi smo svi oponosni u Srbiji, TSS itd. Ona je unašem programu i ndam se da će u Kini napraviti dobar rezutlat i da je sačekate opet u ovakvom broju kao sada - istakao je Goran Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA