Tara i Stefan nikad nisu dobili batine od Novaka i Jelene, a zabranjene su im ove 3 stvari koje deca obožavaju

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 15

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nedavno je pričao kako pokušava da sačuva decu od uticaja modernih tehnologija, te i dalje on i supruga Jelena odolevaju da im dozvole da imaju mobilne telefone.

Nole i Jelena se trude da decu vaspitaju po svojim pravilima, koja su možda drugačija od uobičajenih, a odluka oko mobilnih telefona izazvala je mnoge pozitivne komentare.

Ali, to nisu i jedine situacije gde Stefan i Tara moraju da se pridržavaju određenih pravila.

Takođe imaju i poseban režim ishrane, koji je baziran na biljnoj ishrani, bez mesa i slatkiša.

Ali, to nije sve kada je u pitanju spisak zabranjenih stvari za Novakove naslednike, a da ih druga deca obožavaju.

Naime, Stefanu i Tari je zabranjeno da na rođendanima gase svećice, što je jedna od omiljenih zabava mališana na rođendanima.

Zanimljivo je da je Jelena svojevremeno posle obilaženja manastira na Kosovu i Metohiji na Instagramu imala emotivnu objavu u kojoj je rekla da svojoj deci ubuduće neće dozvoljavati gašenje svećica na rođendanskim tortama.

- Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - napisala je tada Jelena.

Ono gde bi sigurno mnoga deca želela da su u drugačijoj ulozi u odnosu na Taru i Stefana jeste vaspitavanje uz fizičko kažnjavanje u vidu batina.

Jelena je svojevremeno pričala o tome na jednom panelu na kojem je gostovala, gde je istakla i da Stefana i Taru odgajaju bez batina, i veruje da bi takvo odgajanje dece moglo da promeni svet u budućnosti.

- Moja deca su prva generacija dece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baka i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Nole sreo Miroslava Ilića, a onda su zapevali njegov veliki hit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor Okultis

    30. septembar 2024 | 08:50

    Apsolutno pogrešno. Mozak dece se razvija u skladu sa tehnološkim dostignućima vremena u kom deca odrastaju, a ishrana se zasniva na uobičajeni izbor namirnica na podneblju na kom deca žive i odrastaju (ukoliko nema zdravstvenih potreba za ograničavanje i odeređene režime ishrane).

  • Vitez Koja

    30. septembar 2024 | 09:06

    Sve to ne mora ništa nužno da znači da su u pravu i da će zbog takvog odgoja dece, njihova deca biti više spremnija za život.Taj način je njihov izbor i ja to poštujem, ne mislim da je loš, samo mislim da ne postoji nikakav prospekt za roditeljstvo.Sve je individualno i u skladu kako sa vama, tako i sa vašom decom, karakterima, situacijama, životnim okolnostima i pritiscima koje nosi život.Ako možemo da nešto unficiramo, onda je osnov za svaki odnos ljudi poštovanje, koje se zarađuje.Kada se to izgradi i zaradi, onda je komunikacija lakša i iskrenija i može se bolje preneti svoje iskustvo, obučiti decu da razmišljaju svojom glavom, a ne glavom roditelja.Šta je dobro, a šta loše, zašto je to dobro, a zašto loše.Deca moraju da prođu svoja iskustva i dobra i loša, a iz vaših saveta, iskustava koje ste pričali oni vuku poentu, kada odlučuju o nečemu.Ali moraju i sami da naprave neko svoje iskustvo, jer to je život.Mislim da zabrana telefona, ne jedenje mesa...nije nešto što je značajno, za normalnije odrastanje.Dete zbog toga baš može da razvije bunt i da se ponaša neracionalno.Naša deca su ljudi, koji imaju zaseban svoj životni put, koji su kod nas trenutno na obuci, pa sada koliko ste ih zainteresovali,motivisali,koliko ste dobar predavač,kako ste hendlovali njihove uspehe i poraze, da li ste prenosili ili im usađivali frustracije,sujetu,jak ego...sa takvom obučenošću će i ići dalje kroz život i odlučivati o njemu.

  • Kako

    30. septembar 2024 | 08:43

    Kakva vest, majko moja!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA