Ušla u top 200 na svetu, pa poručila: „Jug Srbije, gde moje srce kuca najjače, otvorio mi je vrata elite“

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Drugi reket Srbije, 19-godišnja Lola Radivojević treći put u seozni 2024. popela se na pobedničko postolje na profi takmičenju koje je održano u Kuršumlijskoj Banji.

Novim trijumfom na takmičenju nagradnog fonda 75.000 dolara na terenima teniskog kluba T-Line, pobedivši u finalu predstavnicu Kipra Raluku Georgijanu Serban 6:2, 7:6(7), mlada srpska Bili Džin King kup reprezentativka prvi put u karijeri naći će se u top 200 najboljih teniserki sveta.

Radivojevićeva je u sezoni profesionalnih teniskih turnira u Kuršumlijskoj Banji, koja je u 2024. izbrojala 42 turnira, 20 muških i 22 ženska na terenima hotela Planinka, odigrala tri i zabeležila stopostotan učinak, osvojila je tri singl tofeja i jedan dubl pehar. U blizini rodnog kraja Radivojevićeva, koja je rođena je u Blacama, ispisala je prelepu tenisku priču i briljantnim partijama u Kuršumlijskoj Banji izborila 185. poziciju na planeti, što će joj omogućiti lakši ulazak na WTA takmičenja i time šansu za prodor u vrh svetske elite.

Lola Radivojević Foto: TK T-line

- Jug Srbije, tamo gde moje srce kuca najjače mi je otvorio vrata svetske elite. Četiri titule u Kuršumlijskoj Banji, od toga tri singl koje su ujedno i najveće koje sam osvojila do sada, preporodili su me u sezoni 2024. Nakon teškog perioda u kome su me mučile povrede, a to je dovelo i do gubitka samopouzdanja, odsustvovanja sa terena, preispitivanja i novog traženja sebe na terenu, sve se promenilo u maju 2024. kada sam došla nadomak mog rodnog mesta i osvojila turnir nagradnog fonda 35.000 dolara. Znala sam u tom trenutku da je to prekretnica i da kreću bolja vremena, da će sve doći na svoje i da je na meni samo da nastavim da puno radim na terenu. Usledila je dupla kruna (singl i dubl) 27. avgusta na istom mestu, ali na takmičenju nagradnog fonda 75.000 dolara. Krug sam zatvorila osvajanjem novog singl trofeja na terenu „Viktor Troicki“ i ostvarila jedan od glavnih ciljeva u ovoj godini, došla do ranga koji će mi omogućiti da lakše ulazim u WTA takmičenja“ – objašnjava Radivojevićeva.

Serijal profesionalnih teniskih turnira u Kuršumlijskoj Banji, jedinstvenih u svetu, kako po broju takmičarskih nedelja (22), tako i ambijentu u kome se odigravaju, finalom ženskog turnira 28. septembra u kome je trijumfovala mlada srpska reprezentativka, spustio je zavesu na takmičarsku 2024. koja je nadmašila organizaciono i po samom kvalitetu i sadržaju premijerni ciklus takmičenja iz 2023. godine. Kroz teniske terene u Kuršumlijskoj Banji u 2024. prošlo je i takmičilo se preko 4000 profesionalnih tenisera i teniserki iz 50 zemalja sveta, a uz već standardne turnire nagradnog fonda 15.000 dolara (muško-ženski), organizovana su i dva najveća ženska u ovoj takmičarskoj godini u Srbiji (75.000 dolara).

Lola Radivojević Foto: TK T-line

- Ponosna i srećna, punog srca odlazim iz Kuršumlijske Banje u bitke širom sveta gde imam isti motiv, a to je pružanje dobrih partija i osvajanje turnira. Nikada neću zaboraviti 2024. i sve ono što sam doživela u rodnom kraju i da sam vrata svetske teniske elite otvorila iz Srbije, moje zemlje koja je za mene uvek i zauvek broj jedan. Cilj mi je da budem zdrava, srećna, među najboljim na svetu i da dostojanstveno predstavljam moju zemlju širom meridijana“ – zaključila je Lola Radivojević koja je u dosadašnjem delu 2024. odigrala šest finala, osvojila tri.

(Telegraf.rs)

Video: Lola Radivojević i deca igrali tenis u Gračanici i klicali Novaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA