Bila je prva teniserka Srbije, sada je u misiji da vrati slavu: Da li iz Kuršumlijske banje kreće preporod?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Povrede i operacija su Ninu Stojanović uskratile da mnogo ranije napravi veliku karijeru, ali srpska teniserka ni posle mnogo iskušenja nije odustala i sada je na putu da se vrati u krem belog sporta gde je dugo i pripadala.

Nina je u jednom momentu bila 81. igračica sveta, u 2020. i 2021. godini smo stalno mogli da je vidimo u glavnom žrebu Grend slema, a na Australijan Openu je uspela i da prođe do drugog kola.

Njen oreol najbolje teniserke Srbije je nestao onog momenta kada su nastali problemi sa kukom, te je situacija zahtevala da se podvrgne hirurškom zahvatu. Mučila je i ruka, a onda je krenulo dugo mučenje koje joj, očigledno, nije slomilo duh.

Više od godinu i po dana nije odigrala profesionalni meč (poslednji u Andori još 2022. godine u novembru), a onda se na ITF turniru u Kuršumlijskoj banji vratila u aprilu ove sezone.

Krenula je u misiju povratka u Top 100, pa je nakon Srbije učestvovala i u Varšavi, Hamburgu, pa i u kvalifikacijama za US Open, ali proces stabilizacije nije mačji kašalj.

Od pre dva dana se ponovo nalazi u Kuršumlijskoj banji, sada na jačem ITF turniru gde sakuplja bodove dobrim igrama.

Takmičenje iz W75 serije započela je lagodnom pobedom protiv bolje rangirane Ekatarine Rejngold 6:2, 6:3, a već danas je savladala Darju Semenistaju koja se nalazi na 138. poziciji VTA liste sa ubedljivih 6:1, 6:3.

U ovom momentu, Semenistaja je za 500 mesta iznad Nine, ali to Stojanovićevoj nije predstavljao problem za samo 83 minuta dopusti samo četiri gema.

Novak Đoković; dubl, Olimpijske igre 2020, Tokio 2020, Tokyo Olympics Tennis Foto: Tanjug/AP

Ovaj trijumf je pogurao za preko 40 mesta napred, pa je sada već u Top 600. Nadamo se da je ovo samo početak velikog povratka.

Ukoliko bi se u Kuršumlijskoj banji dokopala i četvrtfinala, napredovala bi još dvadesetak mesta, a naredna protivnica joj je Luka Udvardi protiv koje je, po VTA rangu, favoritkinja.

U savršenoj varijanti i osvajanju ovog turnira, Nina bi skočila čak i do 425. pozicije, ali za to su joj potrebne još tri pobede.

Najbitnije je da se vidi samopouzdanje, da se vidi igra i da se vide pobede protiv onih iz gornjeg doma tenisa kao što je Semenistaja koja je pre par meseci bila pred vratima Top 100.

Neka do kraja sezone bude samo zagrejavanje i pravljenje pol pozicije za narednu godinu, pa da se krene u totalni povratak.

Nina je ostala upamćena i po tome što je sa Novakom Đokovićem u miks dublu uspela da dođe do borbe za bronzanu medalju 2021. godine na Olimpijskim igrama, ali Novaku nije ostalo snage da sa njom izađe na megdan protivnicima, tako da je šansa za odličje propala.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)

Video: Balša nam je otkrio da li su stranci naučili Partizanove pesme: "Samo još to..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA