Kune se u Federera, sada ovaj teniser traži pomoć od Đokovića: "Više bih zarađivao u Mekdonaldsu..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Brazilski teniser Karue Sel izburkao je javnost objavom na društvenim mrežama, gde se javno požalio na finansijske probleme koje imaju niže rangirani igrači - te je tom prilikom zatražio pomoć od Novaka Đokovića!

Tačnije, od Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) koju je upravo Đoković osnovao kako bi pomogao teniserima i tensierkama, a Brazilac je očigledno jedan od njih.

Sel je nedavno ušao u TOP 300, zauzima 299. mesto na ATP listi, a, uprkos tome što je osvajao neke čelendžere i ITF turnire, zaradio je samo 25.000 dolara ove godine.

- Danas sam ušao u prvih 300 prvi put u karijeri. Ali i dalje bih više novca zarađivao radeći u Mekdonaldsu. Meni je dobro jer imam drugi posao, ali zaista brinem zbog mojih sapatnika. Nivo tenisa je u prvih 400 mnogo porastao, mislim da kvalitet više nije samo u prvih 100. Samo idite i gledajte čelindžere - poručio je Sel koji je ujedno i "jutjuber", te na taj način zarađuje dodatni novac.

Brazilac je na ovoj svojoj objavi jasno "tagovao" PTPA i poručio:

- Ne tvrdim da teniseri treba da zarađuju milione ali njih pljačkaju na sve strane. Prvih 50 bi trebalo više da zarađuju, isto važi i za prvih 100, 150, 200. Novca ima i zaista bismo voleli da videmo prave promene. Bez sindikata, igrači nemaju nikakva prava. Samo ćuti i igraj. Sada se manje bodova dobija na čelindžerima, a više na ATP turnirima. To je urađeno bez bilo kakve informacije igračima. Samo smo dobili imejl i j….. se - rekao je Sel i dodao:

- Mislim da su i igrači iz prvih 100, ali ne 25, manje plaćeni nego što zaslužuju. Pedeseti na svetu bi trebalo da dobija dva-tri miliona dolara godišnje. Onima sa vrha ne treba više, ali onima iz sredine treba. Volim da igram i treniram, ali ovakvu karijeru ne bih preporučio svojoj deci. Ja sam za to da igračima treba pomoći kako bi tenis kao proizvod napredovao.

Inače, Selu je idol Rodžer Federer u kog se praktično kune, što govorio i jedna objava iz 2022. godine.

- Pre nekoliko dana razmišljao sam o tome kako se čini da su ljudi zaboravili koliko je Rodžer Federer bio neverovatan. Zaista se nadam da će sve te počasti podsetiti sve na njegovu veličinu. On nije inspirisao samo moju generaciju, već sve generacije. Nije samo to šta je postigao u svojoj karijeri, već i kako je to radio. Niko ne može da igra tenis kao RF—NIKO (definitivno sam pokušavao, a sigurno si i ti). Moja teniska karijera i MTHQ ne bi postojali bez njega. Volim te, Rodžere. Hvala ti na svim uspomenama i nezaboravnim Jutjub snimcima!

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    25. septembar 2024 | 08:31

    Rodžerova veličina se ne ogleda samo u tome šta je činio na terenu, već i u tome šta je učinio za niže rangirane tenisere. Ček, ništa nije uradio za njih? Zaboravite onda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA