Đoković zadržao svoje mesto na ATP listi, ali je zbog 45 bodova van TOP 8 za put u Torino

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Đoković i dalje četvrti teniser sveta, Siner drži prvo mesto na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je četvrto mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.

Italijan na prvom mestu ATP liste ima 11.180 bodova, Nemac Aleksandar Zverev je drugi sa 7.075, dok je Španac Karlos Alkaraz i dalje treći sa 6.690 poena. Đoković je na četvrtoj poziciji ATP liste sakupio 5.560 bodova. Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov zadržali su peto i šesto mesto na ATP listi.

Potom slede Amerikanac Tejlor Fric, Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud i Bugarin Grigor Dimitrov.

Ono što Novaku ne ide na ruku jeste trka za završni Masters u Torinu koji počinje 11. novembra. Srbin i dalje nije obezbedio kartu za Italiju i fali mu 45 bodova, koliko mu beži Aleks De Minor.

Novak se trenutno nalazi na 9. mestu sa 3260 osvojenih bodova pred finiš sezone i azijsku turneju, dok je do kraja ostalo još pet ATP 250 događaja, četiri ATP 500 i dva ATP 1000 turnira.

Granica za kvalifikacije postavljena je na 5580 poena, Janik SIner, Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz su već na završnom Mastersu, a blizu su Danil Medvedev, Tejlor Fric, Kasper Rud i Andrej Rubljov. Pomenuti De Minor ima 3305 poena na toj osmoj poziciji, a iza Đokovića šansu vreba i Grigor Dimitrov.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera na ATP listi, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su zadržali svoje pozicije na ATP listi. Kecmanović je 53. igrač sveta sa 980 bodova, dok je Lajović na 65. poziciji sa 811.

Laslo Đere je napredovao za dva mesta i sada se nalazi na 119. mestu ATP liste sa 491 bodom, dok je Hamad Međedović 137. teniser sveta sa 440 poena.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA