Jake reči Đokovića o Teniskom centru Novak: "Nekad je to bio nezvanični nacionalni centar, a danas?"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Novak Đoković je posle pobede Srbije nad Grčkom i ostanka naše reprezentacije u Svetskoj grupi Dejvis kupa održao konferenciju za novinare zajedno sa ostalim igračima i selektorom.

Tu su iznete i neke ozbiljne reči, pre svega na račun katastrofalne situacije u Teniskom savezu Srbije i nepostojanju sistema, da nam je klupski tenis mrtav, kao i činjenici da sve funkcioniše po principu da se preživi narednih šest meseci u zavisnosto od uspeha reprezentacije.

Dotakao se Novak i da je svojevremeno njegov teniski centar na Dorćolu jedno vreme funkcionisao kao nezvanični nacionalni teniski centar, gde su svi najveći talenti našeg tenisa mogli da treniraju i rade tokom čitave godine, a da toga danas nema, nakon što je vratio teniski kompleks u vlasništvo grada Beograda.

- Ja sam imao taj centar na Dorćolu, koji je nekoliko godina nezvanično bio nacionalni centar jer su dolazili mladi teniseri, to više nije prisutno tamo. Puno ima privatnika, akademija, ali na nacionalnom nivou ne postoji nikakva organizacija. Imate mnogo obziljnije organizacije u svetu, ne treba izmišljati toplu vodu, prepišete šta treba i to je to - jaka je poruka Đokovića.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković oduševio najmlađe, a jedan gest mališan će pamtiti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvetko

    15. septembar 2024 | 18:22

    Osušilo se sve što su oskarovci oteli od pojedinaca i naroda. Otadžbina je njihov sledeći zalogaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA