"Danas je zadnji dan...": Novak se otvorio i emotivnim rečima obratio publici, pa iznenadio Krajinovića

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Teniseri Srbije izborili su ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto su poveli sa 3:0 protiv selekcije Grčke.

Srbiji je treći, odlučujući poen doneo dubl Novak Đoković/Hamad Međedović, koji je danas pobedio Grke Petrosa Cicipasa i Aristotelisa Tanosa 6:3, 3:6, 6:3.

Posle ovog duela, prisutnima u dovorani "Aleksandar Nikolić" se obratio Novak Đoković, koji se zahvalio svima.

- Hvala iz srca. Došli ste u velikom broju i podržali reprezentaciju. Zadovoljstvo je igrati pred vama. Ovo je sedma godina od kada sam ja lično igrao zadnji put za reprezentaciju. Jedva čekam da zaigram ovde ili u Pioniru ili Areni pred vama. Vi nam dajete vetar u leđa, vi ste naša snaga i hvala puno.

- Hamad je zaslužio ogroman aplauz za borbenost i staloženost u momentima kada se lomio rezultat. On je nosio naš tim. On je pobedio ovaj meč. Bez lažne skromnosti govorim. Svaka čast, Hame, kako si se poneo sa pritiskom u momentima kada je bilo najvažnije, odigrao si najbolje. Bravo.

- Poslednja stvar, ono što je svima bitno. Dugogodišnji član reprezentacije i naš prijatelj Filip Krajinović je danas sa nama i on se povlači iz tenisa danas zvanično. Želeli bismo da pozovemo Filipa da mu odamo priznanje i zahvalnost za sve ono što je uradio za srpski tenis. Neko ko je dugi niz godina igrao za reprezentaciju. Danas je zadnji dan njegove profesionalne karijere i zaslužio je ogroman aplauz za sav trud koji je uložio. Bravo, Fićo!

Potom, cela dvorana je skandirala: "Filipe, Filipe".

Krajinović se emotivnim rečima obratio publici.

Težak dan za mene. Izuzetno sam emotivan. Ovo su moji najbolji prijatelji. Uz njih sam odrastao, proveo neverovatno lepe trenutke. Selektore, hvala ti što si ovo priredio i vi igrači i savez. Bila mi je čast i zadovoljstvo da igram za reprezentaciju uvek. Mnogo sam srećan. Čeka me nešto lepo u budućnosti i radujem se tome.

- Nole, bila mi je čast da delim svlačionicu sa najboljim svih vremena, ne samo u tenisu, nego u svim sportovima. Moram nešto i za selektora da kažem. Pre 15 godina, kada sam došao u reprezentaciju, nisam ga gotivio i bežao sam od njega konstantno, bio sam mlad, razmažen, nisam hteo da se družim sa njim. Danas mi je jedan od najboljih prijatelja, i bez njega i cele ekipe, ja danas ne bih bio ovde.

- Porodicu ne smem da gledam jer znam kakva je situacija. Hvala vam za sve i nedostajaćete mi mnogo.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda odradila trening pred duel sa Befikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA