Prepoznajete li omiljenog Đokovićevog rivala: Dva puta rušio Srbina na Vimbldonu, Nole ga prašio 25 puta!

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Imao je Novak Đoković od početka karijere pregršt velikih rivalstava, svakako najveće sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, međutim tu su bili i protivnici koji su mu mnogo puta izašli na megdan, ali nisu uspevali da ga dobiju u dugim vremenskim intervalima.

Čovek koji mu je bio suparnik punih deset sezona, od početka "visina" srpskog asa bio je slavni Čeh, nekada i četvrti teniser planete, koji je tokom karijere osvojio trinaest titula i igrao finale Vimbldona 2010. godine.

Na slici gore sa naočarama i čašom u ruci je ni manje ni više nego Tomaš Berdih, čuveni češki igrač koji je ove nedelje u žiži teniske javnosti.

Velika vest u teniskom svetu odjeknula je, makar kada je u pitanju Dejvis kup. Dvostruki osvajač pehara sa selekcijom Češke Tomaš Berdih krenuo je stopama Viktora Troickog i postao selektor svoje zemlje. Na tom mestu zamenio je Jaroslava Navratila.

Odluka je doneta nakon eliminacije u grupnoj fazi Svetske grupe, a legendarni teniser je presrećan što će imati šansu da to ispravi naredne godine.

- U Dejvis kupu sam doživeo nezaboravne trenutke svoje teniske karijere. Nisam ni jednog trenutka oklevao da prihvatim ponudu - istakao je Tomaš Berdih.

Tomaš Berdih i Novak Đoković Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Berdih je čak 28 puta igrao protiv Novaka i ima samo tri pobede, ostvarene u polufinalu Vimbldona upravo 2010, četvrtfinalu Rima 2013, kao i u poslednjem međusobnom duelu, takođe na Vimbldonu 2017, kada mu je Nole predao meč zbog problema sa povredom.

U preostalih 25 okršaja Đoković je bio uglavnom ubedljiv i protiv njega ima zaista imponzantan skor, ustvari i najbolji odnos pobeda i poraza ako gledamo razliku između te dve kategorije kada su Novakovi rivali u pitanju!

(Telegraf.rs)

Video: "Nije mi cilj ni Završni masters, ni renking. Prioriteti su GS i reprezentacija": Moćne reči Noleta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA