Đoković se nikada nije našao u ovoj situaciji kao sada u Beogradu: "Nisam mogao da nađem njegov snimak..."

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Drugi poen za Dejvis kup reprezentaciju Srbije doneo je Novak Đoković nakon ubedljive pobede protiv Joanisa Ksilasa 6:0, 6:1 u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Naš tim je tako poveo sa 2-0.

Novak je na konferenciji za medije istakao još jednom koliko mu znači da nastupa za nacionalni tim.

- Uvek je zadovoljstvo predstavljati zemlju u najstarijem takmičenju u tenisu. Pre sedam godina sam poslednji put bio u Pioniru, lepo je videti toliko navijača, poznatih lica i familiju. Dobar prvi dan, imamo još posla i to treba sutra da uradimo.

Grčka novianrka ga je upitala da prokomentariše Cicipasov pad ove godine.

- Ne znam da je on mnogo iza najboljih igrača, on je etabliran u vrhu. Osvojio je i Masters ove godine, verovatno samo gleda kako da pronađe balans i mentalno. Ima svoje probleme i prolazi kroz njih, on poseduje sjajan potencijal da igra na najvišem nivou. Želim mu mnogo toga dobrog, šteta što nije bio tu. Njegov brat jeste.

Dodao je da obožava Grčku.

- Volim Grčku, kao i što Srbi vole Grke. Konekciju koju imamo u religiji , kulturno, tradicionalnom, koreni. Uvek sam imao sjajno vreme tamo, dobro su me dočekali ljudi. Nadam se da ću uskoro opet tamo biti, zemlji koja je mnogo toga dala u istoriji sveta. Možda nekada budem igrao tamo Dejvis kup. Želim njihovom timu sve najbolje.

Troicki je zatim govorio o zalaganju Đokovića u Dejvis kupu.

- Definitivnio vidi se koliko Novaku znači da igra pred domaćom publikom i ovako punom halom. Sve je postigao u karijeri, ali i dalje igra protiv oslabljenog protivnika Grčke i vidi se koliko uživa. Naporna sezona, i dalje je tu i pobeđuje i zahvaljujem se. Šta je sve uradio za naš sport i sport generalno, nestvarno. Nadam se da će izdržati da igra i uživa u tome i da će u sledećoj sezoni pomoći i nadam se da sa njim možemo da dostignemo san koji želimo. Par puta smo bili blizu, nije se desio, kada smo svi na okupu i svi motivisani mislim da imamo šansu protiv bilo koga. Hajde ovde prvo da završimio posao, čeka nas sutrašnji dan.

Novak je potom odgovorio Viktoru.

- Hvala Viktoru na lepim rečima. Rekao sam mali milion puta koliko mi ovo znači, reči su suvšine, delima pokažem. Prvo se to pokaže igranjem, zalaganjem na treninzima uoči početka i na mečevima. Drago mi je što smo u najjačem sastavu, iako smo u baražu, i pratimo sve ostale, ali znamo da smo jači od mnogih. Tako je ispalo, nismo uspeli da prebrodimo Slovačku i imamo šansu dao ostanemo u Svetskoj grupi i nadamo se dobrom žrebu i dobrom kolu obezbedimo grupnu fazu. Format je promenjen pet šest godina unazad, manje nam to dozvoljava da se igra kući.

Dodao je da dugo nije igrao na terenima u Srbiji.

- Sedam i po godina je prošlo od poslednjeg duela, to je bilo baš u Pioniru. Nadam se da neću morati toliko da čekam, ne znam koliko ću još igrati profi, dok god igram igraću za reprezentaciju, to će biti želja i prioritet. Ne znam šta će biti sledećg februara, ali ću se potruditi. Za prošlu godinu ja uzimam odgovornost što nismo uzeli, tri meč lopte protiv Sinera, puno sam nedelja premotavao šta je trebalo da uradim. Moraćemo malo da poradimo na dublu, tu smo jedna od najslabijih reprezentacija od glavnih, nemamo klasične dubl igrače. Možda singlaši da igraju više, neko da se pojavi. Kada se budemo u potpunosti kompletirali za dubl, rizik je ići samo na singl, iako je to prošle godine bilo blizu. Imali smo sjajne rezultate, mi smo jedna od najkonzistetnijih reprezentacija, nikada se igranje nije dovodilo u pitanje. Drago mi je da vidim mlade igrače Maksimovića, juniori srebrni, sede, gledaju, uče. Mi se trudimo da kao veterani prenesemo kult reprezentacije i posvećensot grbu.

Novak je govorio i o inspiraciji da igra dalje.

- Ovakve nedelje me inspirišu da nastvim dalje. Mislio sam da nikad neću morati da izvlačim iz petnih žila motivaciju i stvari koje sam očekivao u karijeri. Osećam da je to prisutno po automatizmu. Poslednjih par godina to jeste slučaj, sad jesam malo selektivniji kada su u pitanju takmičenja i turniri na kojima želim da učestvujem. Moram da budem srećan i zadovoljan i da se žrvujem, moraš u sportu da uložiš i podneseš, i pored svih ovih godina uspeha i osvojiti sve što si mogao, ali me igranje za reprezentaciju pokreće. Kada vidim sjajne ljude, priajtelje, Viktora uz kog sam odrastao, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Kada budem osetio da ne mogu da dam sve od sebe daću nekome drugome, to je prirdno i nadam se da će budućnost tenisa biti sjajna.

Troicki je potom istakao da je drugačiji osećaj sada kao trenerz

- Ja sam svoje odigrao, ne žalim za tim. Na moju repezentativnu karijeru se pomosim, sada je red na mlađe, da osete kult repke, da žele da daju maksimum, da to bude nešto najvrednije u karijeri. Starijima nama je to bilo nešto najvrednije tokom godine, da smo na okupu i treningu da budemo zajedno. Specifična je situacija, trudimo se da prenesemo na mlađe, da napreduju, treniraju, imaju sjajan tim oko sebe. Ponosan što smo opetu Pioniru, na pragu pobede. Ne nedostaje mi više na terenu, inače nije lakše, danas je bio lagan posao, prvi put otkad sam selektor nisam imao stresa. Mnogo je lakše kada si na terenu i kada je u tvojim rukama sve.

Novak se još jednom nadovezao na pušten gem rivalu, ali nije mnogo otkrivao.

- Prelepa atmosfera i čudna na kraju, neki su očekivali duži meč. Nisam znao ništa o protivniku, nismo mogli da nađemo nikakav snimak, nije bio na visokom nivou i nismo mogli da nabavimo podatke o njemu. Prvo sam se upozonavao sa njegovom igrom i od početka sam bio koncentrisan i ispunio sve zamisli, savršen meč za mene. Pred kraj za mene čudna situacija, pola njih su želeli da pustim, pola ne. Neću da komentarišem jesam li. Na kraju je on bio srećan na mreži, bitno je pored pobede i ispoštovati protivnika i publiku.

(Telegraf.rs)

Video: Policija morala da reaguje i da odvoji Đokovića od navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA