Velike reči na račun Novaka: Obično kažem da nije moguće "završiti" tenis, ali Đoković...

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Norveški teniser Kasper Rud istakao je da je nedavno finale US Opena pokazatelj da je dominacija "velike trojke" u tenisu završena, nakon što smo posle 22 godine imali jednu sezonu u kojoj Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu osvojili makar jedan Grend slem!

Rud se trenutno nalazi sa Dejvis kup selekcijom Norveške koja igra protiv Portugalije, te je tom prilikom priznao i da je Đoković bez sumnje GOAT.

- To govori o tome koliko su bili izuzetno dominantni, ali sada smo u fazi menjanja stvari - rekao je Rud o kraju dominacije "velike trojke", pa nastavio:

- Đoković je tvrd orah i zasigurno zaslužuje da se nazove najboljim svih vremena. Nema sumnje u sve što je osvojio. Obično kažem da nije moguće "završiti" tenis, kao što završavate video igru kada nema više ciljeva za postizanje, ali kada su u pitanju dostignuća i pobede na turnirima, Đoković je zapravo kompletirao sve titule koje je moguće osvojiti. Bilo je sjajno videti ga kako osvaja zlatnu medalju na OI ove sezone.

Sa Rudom se slaže i teniski ekspert Ola Bentzen.

- Malo sam oklevao kada sam odgovorio na ovo pitanje pre nekoliko godina. Tada sam izjednačavao Federera i Đokovića, ali Đoković je postigao toliko toga tokom dugog vremenskog perioda. Sada je osvojio i olimpijsko zlato koje mu je nedostajalo. Mislim da je to finalna utakmica koju sam ikada video sa najvećim prosečnim kvalitetom tokom cele utakmice. Ono što je Đoković tamo uradio me je toliko impresioniralo da su sve sumnje koje sam imao ranije nestale. Čak i u sezoni sa povredama, on je mentalno toliko jak da je sposoban da se vrati.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA