Nema nijedan ATP meč, zaradio svega 5.000 evra, a sada igra sa Novakom: Evo ko je Đokovićev naredni rival

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Njegovo tenisko visočanstvo, Novak Đoković će možda i poslednji put u karijeri igrati Dejvis kup meč pred publikom u Srbiji, o čemu je danas pričao, a rival će mu biti neko ko teniski verovatno ne može ni da priđe najboljem ikada.

Reč je o Grku Joanisu Ksilasu, koji je uleteo kao zamena za Stefanosa Cicipasa. Ksilas ima 23 godine i polako gubi epitet "mladog tenisera", a do sada nije odigrao niti jedan ATP meč.

Sve vreme je igrao u okviru ITF-a, gde je rangiran kao 39. po prošlogodišnjem datumu, ali ono što je merodavno jeste ATP ranking gde je tek 770. mesto zauzeo.

Do sada je igrao protiv nekoliko Srba, kao što su Latinović, Rađenović, Obradović i drugi, ali sve je to bilo po manjim turnirima, kao što je onaj u Kuršumliji.

Novak je bez premca njegov najveći rival do sada i verovatno će do kraja njegove karijere biti meč života u smislu kvaliteta rivala.

Ono što je interesantno, Ksilas je u karijeri uzeo tek oko 5.000 dolara, odnosno oko 14.000 dolara, ako u obzir uzmemo i dublove i druge turnire.

Sa druge strane Novak Đoković je u karijeri od turnira ukupno zaradio impozantnih 185.000.000 dolara.

To će biti drugi meč na programu ovog duela između Srbije i Grčke, dok će prvi meč igrati Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković: "Ovo je možda poslednji put da igram pred domaćom publikom..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA