Čudo Srpkinje za koju mnogi nisu čuli: Spasila 4 meč lopte i eliminisala 1. nositeljku i bivšu GS šampionku

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veliko iznenađenje dogodilo se u osmini finala Mastersa u Gvadalahari za dame, pošto je prva nositeljka Jelena Ostapenko eliminisana od kanadske teniserke srpskog porekla Marine Stakušić 2-1, po setovima 6:3, 5:7, 7:6.

Velika pobeda za 19-godišnju igračicu, trenutno 155. na listi došla je posle više od tri sata borbe i mnogo peripetija. Meksička publika je mogla da uživa, a na kraju i Marina.

U prvo setu je ona prva spasila jednu brejk loptu Letonke, a onda nakon četiri propuštene šanse u četvrtom gemu, u šestom i sednom iskoristila po jednu priliku i sa dva oduzeta sevisa povela.

Jelena Ostapenko Foto: ULISES RUIZ / AFP / Profimedia

U drugom setu su pljuštali brejkovi, viđeno ih je čak sedam i u tom odnosu snaga bolje se snašla bivša šampionka Rolan Garosa iz 2017. godine. Usledio je odlučujući set i nestvaran preokret.

Ostapenko je povela sa 4:0, Stakušić se vratila i izjednačila na 5:5, ali je onda opet izgubila svoj servis. Imala je Jelena i pre tog gema jednu meč loptu, ali je u dvanaestom posebno podbacila propustivši još tri. Kazna je stigla posle taj-brejka koji je Marina rešila sa čak 7:0.

Ona je inače rođena u Misisaugi u Ontariju, a otac joj je iz Crne Gore. On je emigrirao u Kanadu sa 25 godina i dobio dete sa Srpkinjom koja je tu živela već neko vreme.

Marina se bavi tenisom od pete godine i do sada ima dve titule na čelendžerima i jednu ITF titulu.

Stakušić će u četvrtfinalu Gvadalahare igrati protiv Magdalene Freh iz Poljske.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković radi pripreme pred meč sa Cicipasom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA