Sinerov trener zagrmeo: "Mentalno je neverovatno jak, ono što je prošao sa samo 23 godine..."

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Mlada zvezda tenisa, Janik Siner, nakon doping skandala briljirao je ove godine osvajanjem dva najveća turnira, Australijan opena i US opena.

Njegov trener Simone Vanjoci kaže da je ključno za uspeh bila Sinerova mentalna snaga, da je u dobrom stanju.

- Možemo da kažemo da Janik poznaje sebe mnogo bolje od Melburna. Zna te osećaje tokom mečeva i u stanju je da bolje kontroliše određene trenutke. Ta sposobnost da kontroliše meč posledica je i taktičkog i emotivnog rasta - kaže Vanjoci.

U celoj mentalnoj snazi koju ističe, Vanjoci pogotovo spominje njegove godine, što zaista jeste neverovatno.

- Janikova mentalna snaga je jednostavno neverovatna. Bio je to rolerkoster emocija, izuzetan je način kako se izborio sa svime sa 23 godine - dodaje Sinerov trener.

Vanjoci naglašava i njegov taktički napredak, posebno u analizi protivnika.

- Bolje poznaje igru i bolje analiziramo protivnike. Pre bi se Janik fokusirao samo na sebe, a sada analiziramo rivale više, isprobavamo šablone na treninzima. Zna kada treba da odigra određeni udarac i ti taktički izbori su mu skoro automatizovani - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: Troicki: Želimo da pobedimo Grčku i da se vratimo tamo gde pripadamo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile PFC

    12. septembar 2024 | 14:53

    Šta je prošao? Dečko je dva puta pozitivan na doping i sad kao priča jaoj vidi šta mu rade. Marija Šarapova je koristila lek koji je bio dozvoljen do 31.12, a onaj je bila pozitivna desetak dana kasnije i nju ste kaznili, a ovog malog puštate da prodje sa pričom kako mu je maser bez rukavica utrljao doping u posekotine na nozi. Sve sem suspenzije je sramota za tenis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA