Veliki preokret u slučaju Siner: Poznato kako bi Italijan mogao da bude suspendovan!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

I pored toga što se u utorak pojavila informacija da je Janik Siner i zvanično oslobođen svih optužbi za doping skanal koji ga je zadesio u Indijan Velsu, ta vest je demantovana od strane Svetske antidoping agencije (WADA).

Italijanski mediji su lansirali vest da nije uložena žalba Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i da to i definitivno stavlja tačku na slučaj, međutim WADA ističe da rok još uvek nije prošao i da če konačna odluka biti doneta u naredne tri nedelje.

Oni su uz Nado Italija (agenciju stacioniranu u Italiji) jedini koji su mogli da ospore odluku Međunarodne teniske agencije za integritet, po kojoj Siner nije zaradio bilo kakvu kaznu osim oduzimanja bodova osvojenih na Mastersu u Americi. Kako Nado to nije uradio za tri nedelje, sada je na WADA period od još tri, faktički do kraja septembra, u kojem može da se desi preokret. Nije poznat tačan datum "dedlajna", s obzirom da se vreme računa od momenta kada je WADA dobila prvobitnu odluku.

Podsetimo, Janik je dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, anabolički steroid i to je opravdao kremom koju je koristio i kojim ga je njegov fizioterapeut masirao i navedena supstanca je navodno kroz rasekotinu dospela u krv, pa ostaju brojna pitanja kako se nemili incident dogodio.

Italijan je pre samo dva dana osvojio US Open i potvrdio prvo mesto na ATP listi. On će ipak strepeti u narednom periodu i slučaju da bude optužen očekuje ga velika kazna i gubitak trofeja i bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    11. septembar 2024 | 00:05

    Ma kakav preokret. To se moglo i očekivati. Noletu bi i u ceđenoj pomorandži našli neku doping komponentu

  • Underground

    11. septembar 2024 | 13:57

    Jeste...ili Nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA